Telefoonabonnement vergelijken

Wilt u graag een nieuw telefoonabonnement afsluiten? Een telefoonabonnement vergelijken is dan erg verstandig. Op die manier kunt u gemakkelijk en snel kijken waar u het voordeligste uit bent. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk filteren op onder andere provider, toestelprijs, minuten- en/of databundel en type abonnement.

Waarom een telefoonabonnement vergelijken?

Mogelijk zit u al jarenlang bij dezelfde aanbieder. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar wist u dat u juist veel geld kunt besparen door ook zo nu en dan te switchen van provider? Regelmatig hebben verschillende providers leuke deals, waardoor u extra voordelig een nieuw abonnement kunt afsluiten. Een telefoonabonnement vergelijken is om die reden erg verstandig. Als uw huidige abonnement bijna afloopt, kunt u gemakkelijk online vergelijken. Deze dienst is helemaal gratis en werkt onafhankelijk.

Voorkeur voor een toestel bepalen?

Als u een telefoonabonnement vergelijken gaat, kunt u kiezen uit diverse smartphones. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de nieuwste iPhone of juist een nieuw toestel van onder andere Samsung of Huawei. In die keuze bent u natuurlijk helemaal vrij. Indien gewenst kunt u ook zoeken naar een bepaald merk of toestelnaam. Staat uw toestel naar keuze niet direct in het lijstje? Maak dan gebruik van de handige zoekfunctie. Weet u nog niet precies wat voor toestel u wilt? Lees dan nog even verder.

iOS of Android?

In Nederland zijn er mensen die altijd kiezen voor de nieuwste iPhone. Het prachtige Amerikaanse toestel werkt erg goed met andere producten van Apple. Als u bijvoorbeeld thuis een iPad, MacBook of iMac heeft, is het toestel zeker aan te raden. De toestellen zijn erg veilig en er zijn veel gratis en betaalde apps beschikbaar. Het systeem kan vrijwel niet gehackt worden, omdat Apple zelf bepaalt welke apps er in de App Store verschijnen. Het nadeel van het merk is dat er minder keuzevrijheid is.

De tegenhanger van iOS is Android. Er is hier juist wel een grote keuzevrijheid. Ontzettend veel smartphones maken namelijk gebruik van dit systeem, dat is ontwikkeld door Google. Er zijn ontzettend veel gratis apps beschikbaar en de betaalde apps zijn over het algemeen goedkoper dan voor iOS. Dat heeft ermee te maken dat de gemiddelde Apple-gebruiker vaak iets meer budget over heeft voor een app. U kunt al een toestel kopen voor 100 euro: daarmee zijn er talloze toestellen. Als u wilt koopt u er namelijk ook eentje voor 1000 euro.

Heeft u geen voorkeur voor een bepaald merk of besturingssysteem? Dan kunt u er ook voor kiezen om te filteren op prijs. Dan vergelijkt u alleen toestellen binnen uw budget.

telefoonabonnement vergelijken
De iPhone X

Filteren op providers?

In het overzicht kunt optioneel filteren op een bepaalde provider. Als u zich bijvoorbeeld vertrouwt voelt bij een bepaalde aanbieder (of netwerk), kan het zijn dat u daar een voorkeur voor heeft. In dat geval kunt u dan ook alleen abonnementen vergelijken van die bepaalde provider. U hoeft deze optie niet te selecteren. In dat geval toont de vergelijkingstool gewoonweg de goedkoopste abonnementen bovenaan. Kijk wel of het aantal minuten en de internetbundel bij uw verbruik passen. Als u een telefoonabonnement vergelijken gaat, wilt u op een later niet weer wijzigingen doorvoeren omdat u te weinig data of minuten heeft gekozen.

Aantal belminuten selecteren

Over het algemeen wordt er steeds minder gebeld met smartphones. Dat gaat natuurlijk niet voor iedereen op, maar veel mensen gebruiken tegenwoordig, Facetime, Facebook Messenger, Skype of WhatsApp om te bellen. U kunt ‘gratis bellen’ met deze apps met behulp van internet. Als u gebruikmaakt van Wi-Fi, kost dit niets van uw databundel. De verbinding is in de laatste jaren ook steeds stabieler en beter geworden. Indien u niet op Wi-Fi belt via het internet, wordt het van uw databundel afgetrokken. Als u echter nog wel veel belt, is het raadzaam om voldoende minuten te kiezen. Als u over uw bundel heen zit, betaalt u vaak meer dan normaal. Bij de meeste bundels krijgt u echter een bericht van uw provider dat uw minuten bijna op zijn. Tevens kunt u vaak het aantal minuten gedurende de looptijd van het contract nog omhoog schroeven.

Kiezen voor een databundel

Een databundel is vrijwel onmisbaar bij een smartphone. Als u een telefoonabonnement vergelijken gaat, is het dan ook raadzaam om te kijken naar een databundel. Daar waar we eerder nog genoeg hadden aan veel minder data, wordt het nu juist steeds meer. Populaire apps, waaronder Snapchat en Instagram verbruiken veel data. Deze apps moeten allerlei afbeeldingen en video’s laden. Die foto’s en video’s zijn van steeds hogere kwaliteit, waardoor er ook steeds meer MB’s worden verbruikt. Het kan dus verstandig zijn om te kiezen voor een hogere databundel dan u nu heeft. De nieuwste smartphones maken mooiere foto’s, maar die mooiere foto’s zijn ook groter in MB’s. Dat is wel iets waar u rekening mee kunt houden. Bij de meeste bundels kunt u tussendoor uw databundel ook nog verhogen.

Een contractduur uitkiezen

In het overzicht kunt u ook kiezen voor een bepaalde contractduur. U kunt in principe kiezen voor eenjarig of een tweejarig contract. In sommige gevallen kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een direct opzegbaar contract. Dat betreft echter vaak een Sim Only abonnement, waarbij u geen toestel aanschaft. Als u een telefoonabonnement vergelijken gaat, waarbij u een toestel wilt heeft u de keuze uit een of twee jaar. Een eenjarig contract is duurder. U dient uw nieuwe smartphone namelijk binnen deze periode volledig af te betalen, waardoor uw maandbedrag hoger kan uitvallen. Bij een tweejarig contract kunt u iets rustiger aan doen: u heeft namelijk twee jaar de tijd. De meeste smartphones gaan wel twee jaar mee, dus dat is vaak wel een verstandige keuze.

Hoe zit het met de BKR-registratie?

Als u nu een telefoonabonnement vergelijken gaat, is het verstandig om rekening te houden met een eventuele BKR-registratie. Sinds 1 mei 2017 zijn er namelijk strengere regels. Telefoonabonnementen in combinatie met een toestel met een adviesprijs van hoger dan 250 euro worden nu gezien als een lening. Veel smartphones vallen hier dus onder. Een BKR-registratie kan nadelig zijn als u bijvoorbeeld een huis wilt kopen of een andere lening wilt afsluiten.

U kunt dit omzeilen op verschillende manieren. Het eerste alternatief is een sim only abonnement, waarbij u een los toestel koopt. Dan heeft u geen lening, omdat de smartphone al voldaan is. Het tweede alternatief is kiezen voor een smartphone met een toestelwaarde van minder dan 250 euro. Dat is vaak echter niet haalbaar, want de meeste zijn duurder. Als laatste alternatief kunt u er ook voor kiezen om de telefoon voor een groot deel alvast af te lossen, zodat het bedrag van de telefoon nog minder dan 250 euro is. Als een smartphone bijvoorbeeld 600 euro kost, kunt u ervoor kiezen om alvast 351 euro af te lossen. Uw schuld qua toestel is dan nog maar 249 euro. U ontvangt dan geen BKR-registratie.

14 dagen bedenktijd

Als u een telefoonabonnement vergelijken gaat, kunt u altijd in het achterhoofd houden dat u na het plaatsen van uw bestelling nog 14 dagen bedenktijd heeft. Als u achteraf spijt heeft van uw bestelling, kunt u deze nog kosteloos annuleren. U mag het product echter niet gebruikt hebben en het product mag niet beschadigd zijn. Alle artikelen die zijn meegeleverd, dienen teruggestuurd te worden. Dat is wel zo fijn als u een bestelling plaatst, dat u dat stukje zekerheid nog hebt. De gemaakte kosten worden binnen 14 dagen teruggestort door de provider.

Hulp nodig met een telefoonabonnement vergelijken?

Wilt u graag een telefoonabonnement vergelijken, maar heeft u nog enige hulp nodig bij uw keuze? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier via onze contactpagina. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur en helpt u graag. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.