Vergelijk de beste gsm aanbiedingen op Gsmvergelijker.com


Tele2 past fair use policy over internetverbruik aan

De ACM heeft provider Tele2 op de vingers getikt met betrekking tot hun fair use policy zo schrijven zij op hun website. In die policy had Tele2 haar klanten een beperking opgelegd in het internetverbruik. Zo mochten klanten hun internet niet koppelen met een laptop of tablet. Maar de Europese netneutraliteitsregels zegt juist dat internetverbruikers niet beperkt mogen worden. Dat wil zeggen dat elke gebruiker de vrijheid heeft om internet te gebruiken op een daarvoor gekozen apparaat.

Klant mag zelf kiezen of hij internet op telefoon koppelt met tablet

Het is ideaal als een consument zijn smartphone als hotspot kan gebruiken voor zijn laptop of internet. Tele2 beperkte dat juist en dat mag niet volgens de Autoriteit. Zij en andere providers mogen daarentegen wel vragen van hun klanten om apparatuur te gebruiken die goedgekeurd zijn volgens de Europese technische normgeving. Begrijpelijkerwijs probeerden zij met deze fair use policy onjuist internetgebruik te voorkomen. Maar deze beperking is in strijd met de Europese netneutraliteit.

ACM onderzoekt meer voorwaarden komende tijd

De ACM doet komende zomer nog meer onderzoek naar de overige voorwaarden die Nederlandse telecomproviders hanteren. Dat betekent onder andere dat de telecom aanbiedingen ook afgestemd moeten zijn op de regelgeving. Zo is het vanaf nu verplicht de klant in te lichten over een abonnement met toestel. Een gsm abonnement is nu een lening die aangemeld wordt bij Bureau Krediet Registratie. Een klant dient zich daarvan bewust te zijn voordat hij het toestel met abonnement besluit te kiezen.

Steeds meer dataverbruik onder consumenten

We internetten steeds meer waardoor we ook meer data verbruiken. Veel providers bieden dan ook verschillende data abonnementen aan. De ene consument surft nu eenmaal meer dan de andere dus daar is aan gedacht. Provider KPN biedt bestaande klanten een verdubbeling van data tegoed wanneer zij ook een Alles-in-1 pakket afnemen. Vodafone biedt klanten bij een Red Abonnement bijvoorbeeld de eerste 3 maanden onbeperkt data aan, alsook de mogelijkheid om te wisselen van smartphone wanneer men dat wil. Addertje onder het gras is wel dat de looptijd van het contract steeds word verlegd.

BKR registratie voorkomen

Als er nu een abonnement wordt afgesloten in combinatie met een telefoon, dan wordt dit krediet geregistreerd bij het BKR. Een toekomstige hypotheek valt hierdoor lager uit. Veel mensen voorkomen dit liever door een grotere eigen bijdrage te doen voor het toestel en te kiezen voor een 1 jarig abonnement. Alle abonnementen vergelijken op GSMvergelijker.com? Start nu en vindt de beste gsm deal voor uw situatie.