Smartphone abonnement

Is uw smartphone abonnement verlopen en wilt u graag een nieuwe? Dan kunt u smartphone abonnementen vergelijken. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u diverse smartphonemerken en providers met elkaar vergelijken. Op die manier scoort u gemakkelijk de beste deal. Deze dienst is volledig gratis en werkt 100% onafhankelijk.
Een nieuw smartphone: ruime keuze uit aanbieders

Tegenwoordig zijn er niet alleen ontzettend veel smartphones, maar ook ontzettend veel aanbieders. Daarmee ziet u mogelijk door de bomen het bos niet meer. Als u dan kunt vergelijken met behulp van een smartphonevergelijker, is dat natuurlijk wel zo handig. Daarvoor hebben wij een gratis tool, welke iedere dag wordt ge-update door een derde partij. Zo blijven de prijzen ten alle tijden live en zijn deze exact hetzelfde op de website van de verschillende providers.

Weet u al welk toestel u wilt?

Zoals gezegd is er tegenwoordig een ruime keuze uit verschillende smartphones. Er zijn verscheidene populaire merken, waaronder Apple, Samsung, Huawei of Sony. Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u daar natuurlijk zelf een keuze in maken. Veel mensen hebben vaak al een bepaalde voorkeur: er is vaak een strijd tussen iOS of Android. Als u uw keuze al weet, kunt u gemakkelijk zoeken naar een bepaald merk of naar de naam van de smartphone naar keuze.

Kiezen voor iOS of Android (besturingssysteem)

In feite kunt u kiezen tussen bepaalde besturingssystemen. Als u kiest voor een toestel van Apple, kiest u altijd voor iOS. Dit is namelijk een closedsourcesoftware die alleen beschikbaar is voor dit merk. Als alternatief kunt u ook kiezen voor de opensourcesoftware Android. Deze software is vrij te gebruiken en wordt dan ook gebruikt door talloze merken, waaronder Sony, Samung en Huawei. Daarmee heeft u dus ook een veel ruimere keuze.

De voor- en nadelen van de systemen

Het is altijd een eeuwige strijd: iOS en Android. iOS heeft echt zeker een aantal voordelen, waardoor trouwe Apple-gebruikers iedere keer weer kiezen voor dit merk. Uit een rapport uit 2015 blijkt namelijk dat alle mobiele malware is geschreven voor Android. Dat heeft ook een reden: iOS bepaalt namelijk zelf welke apps in de App Store verschijnen. Daarmee houdt het merk haar App Store veilig en schoon. Dat geldt niet voor Android. iPhones zijn echter minder gemakkelijk aan te passen naar eigen smaak, zoals dat wel het geval is bij Android. Bovendien bent u gebonden aan een merk en zijn de iPhones vrij prijzig. Indien gewenst kunt u namelijk ook een voordelig Android-toestel kopen voor slechts enkele honderden euro’s. De nieuwste toestellen van Apple zijn vele malen duurder.

Weet u het nog niet? Filter dan op prijs!

Als u het nog niet helemaal weet, kunt u er ook voor kiezen om te filteren op prijs. Op die manier blijft u altijd binnen uw budget. U kunt gemakkelijk een maximale toestelprijs aangeven.

Kiezen voor een goed minuten- en databundel

Als u een smartphone abonnement uitkiest, is het natuurlijk van groot belang dat u voldoende data en belminuten heeft. In het overzicht kunt u direct zien hoeveel belminuten er zijn, hoeveel data het pakket heeft en hoe de kostenverdeling is opgebouwd (kosten abonnement en kosten toestel). Indien gewenst kunt u echter filteren op minuten en data. Daarmee kunt u het abonnement personaliseren. Als u bijvoorbeeld een bepaalde hoeveelheid data voor ogen heeft, kunt u dat gemakkelijk aangeven in de filters. Ook het aantal belminuten kunt u gemakkelijk aankaarten.

Houd er rekening mee dat het dataverbruik steeds hoger wordt. Dat heeft ermee te maken dat foto’s en video’s steeds groter zijn in MB’s. Als u dus nu een foto of video verstuurt of uploadt met een kwalitatieve smartphone, kost dat meer data. Het kan dus ook raadzaam zijn om een iets hogere databundel te nemen dan bij uw voormalige smartphone abonnement.

smartphone abonnement

Contractperiode

Als u een smartphone abonnement gaat afsluiten, kunt u ook kiezen tussen een bepaalde contractduur. U heeft vaak keuze uit een eenjarig of een tweejarig contract. Bij een tweejarig contract betaalt u maandelijks over het algemeen iets minder, omdat u uw telefoon minder snel aflost. Echter zit u ook langer aan uw abonnement vast. De meeste smartphones gaan circa twee jaar mee, dus een tweejarige periode wordt vaak gekozen door consumenten.

BKR-registratie

Sinds 1 mei 2017 zijn de regels flink veranderd. U dient namelijk nu rekening te houden met de BKR-registratie. Dat wil zeggen dat een telefoonabonnement in combinatie met een toestel wordt gezien als een lening. Indien de toestelwaarde hoger is dan 250 euro, krijgt u deze BKR-registratie. Dat kan nadelig zijn, als u bijvoorbeeld op korte termijn nog een andere lening wilt afsluiten. Een hypotheek valt daar ook onder. Echter kunt u deze regel omzeilen op drie manieren.

U kunt een losse smartphone kopen, zodat u geen kosten maakt voor een smartphone in uw abonnement. U kunt dan eventueel een los sim only abonnement erbij kiezen. Op die manier heeft u geen lening, omdat u immers de smartphone al volledig hebt voldaan. Als alternatief kan er ook gekozen worden voor een smartphone met een toestelwaarde onder 250 euro. Helaas is dat vaak niet haalbaar, omdat de meeste smartphones duurder zijn dan dit bedrag. Als laatste kunt u er ook nog voor kiezen om het toestel voor een groot deel ‘alvast af te lossen’. Indien het toestel bijvoorbeeld 700 euro kost, kunt u al 451 euro los bij betalen. Dan is de smartphone-waarde in uw smartphone abonnement nog maar 249 euro. U ontvangt daarmee dus ook geen BKR-registratie.

Wettelijke bedenktermijn van 14 dagen

Op iedere online of telefonische bestelling heeft u een wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Als u uw smartphone + smartphone abonnement thuis ontvangt, heeft u nog 14 dagen bedenktermijn. Indien u dus nog van uw aankoop wilt afzien binnen deze periode, kunt u deze nog kosteloos terugsturen. Houd er wel rekening mee dat u het product niet mag beschadigen en tevens moet deze in de originele verpakking worden teruggestuurd. Ook alle andere producten die erbij zijn geleverd, zoals kabels en handleidingen, dienen teruggestuurd te worden naar de provider.

Hulp nodig met uw nieuwe smartphone abonnement?

Wilt u graag een nieuw smartphone abonnement, maar heeft u nog enige vragen? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Uiteraard helpen wij u graag. Stuur uw vragen en eventuele opmerkingen zo specifiek mogelijk door, voor een helder en uitgebreid antwoord.