Sim only 1 jaar

Wilt u voordelig een telefoonabonnement afsluiten, maar hier geen toestel bij kopen? In dat geval kunt u kiezen voor sim only 1 jaar. U sluit dan een jaarabonnement af, zonder een toestel aan te schaffen. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken.sim only 1 jaar


Waarom sim only 1 jaar afsluiten?

Heeft u nog een goed toestel en wilt u graag een abonnement afsluiten? Dan is sim only 1 jaar een verstandige keuze. Op die manier kunt u voordelig bellen, sms’en en internetten voor een jaar. Na dit jaar kunt u eventueel weer kiezen voor een telefoon + abonnement. Bevalt een sim only abonnement u wel? Dan kunt u eventueel ook altijd een los toestel kopen in combinatie met dit abonnement. In dat geval ontvangt u ook geen BKR-registratie, omdat u geen krediet afneemt voor de aanschaf van een smartphone.

Geen BKR-registratie bij dit smartphone-abonnement

Bij de aanschaf van een smartphone met abonnement ontvangt u sinds 1 mei 2017 een BKR-registratie. De voorwaarde is echter wel dat de toestelprijs hoger is dan 250 euro. Dat geldt alleen voor particuliere abonnementen en dus niet voor zakelijke abonnementen. Wilt u dat vermijden? In dat geval kunt u kiezen voor sim only 1 jaar. Daarmee vermijdt u dat u een BKR-registratie krijgt en komt u later niet in de problemen, indien u graag een lening of hypotheek wilt afsluiten.

Een databundel uitkiezen

Als u sim only 1 jaar afsluit, is het raadzaam om goed te kijken naar de hoeveelheid data. U kunt aan de hand van de volgende vragen zelf nagaan hoeveel data u nodig heeft:

  • Gebruikt u veel apps die veel data verbruiken, zoals Snapchat, Facebook en Instagram?
  • Maakt u vaak gebruik van Wi-Fi of gebruikt u vooral vaak 4G?
  • Heeft u in uw werkomgeving ook Wi-Fi, of streamt u tijdens de pauzes vooral op 4G?
  • Wilt u een 3G of 4G abonnement?
  • Verstuurt u veel foto’s en video’s via bepaalde apps, zoals Snapchat of Whatsapp?

Als u veel gebruik maakt van apps, zoals Instagram en Snapchat, en dit vooral op 4G gebruikt zal u niet voldoende hebben aan 1 GB data. Foto’s en video’s worden namelijk steeds groter (in MB’s), omdat het ook van steeds hogere kwaliteit is. Mocht u deze apps wel veel gebruiken, maar u maakt ook veelal gebruik van Wi-Fi dan kunt u natuurlijk kiezen voor een lagere databundel. Dat blijft uiteraard een eigen keuze.

Uw belminuten uitzoeken

Gebruikt u uw smartphone ook nog voor bellen? Vroeger gebruikten we onze telefoons alleen voor sms’en en bellen, want dat was ook het enige wat we er toentertijd mee konden. Tegenwoordig kunt u echter veel meer. Bellen wordt ook steeds minder populair, omdat u gewoonweg gemakkelijk kunt bellen via Skype, Facebook Messenger of Whatsapp op uw telefoon. Dit gaat dan van uw databundel af en indien u gebruikt maakt van Wi-Fi, kost het u zelfs helemaal niets. Het is in ieder geval raadzaam om altijd te kiezen voor minimaal 100 belminuten. Dat kunt u namelijk altijd bellen in gevallen van nood, zonder hiervoor belachelijk hoge kosten te betalen.

Sim only 1 jaar of een ander abonnement?

U kunt een sim only 1 jaar afsluiten, maar in sommige gevallen is het ook verstandig om twee kiezen voor 2 jaar. In sommige gevallen is dat namelijk goedkoper, omdat u voor een langere periode een abonnement afsluit bij dezelfde provider. Echter kan het ook zijn dat voor u sim only 1 jaar geschikter is. Dat kan het geval zijn wanneer u een ‘tussenjaartje’ wilt, omdat uw huidige toestel nog gewoonweg geschikt is en u momenteel geen nieuwe nodig heeft.

Sim only 1 jaar

Wilt u een bepaalde provider?

In sommige gevallen wilt u alleen kiezen voor een bepaalde provider of een bepaald netwerk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u bekend met het Vodafone-netwerk of u vindt Vodafone gewoon een goede service bieden. Datzelfde kan natuurlijk gelden voor KPN, Tele2 of een andere provider. Daarnaast kunt u soms profiteren van gratis extra’s, indien u al een ander abonnement heeft afgesloten bij een aanbieder. Als u thuis voor internet, telefonie en tv bijvoorbeeld KPN heeft, kunt u extra’s krijgen indien u ook een KPN abonnement afsluit voor uw smartphone. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor Ziggo en Vodafone. Ook Tele2 biedt deze actie aan.

Sim only 1 jaar afsluiten?

Wilt u graag sim only 1 jaar afsluiten? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool en start direct met het vergelijken van de verschillende aanbieders. De goedkoopste aanbieder staat altijd bovenaan. Het maakt voor ons dus ook niet uit of u overstapt naar aanbieder A of naar aanbieder B, want wij willen graag dat u de beste deal afsluit. De vergelijkingstool werkt daarmee ook 100% onafhankelijk en hier wordt ook sterk toezicht op gehouden door een derde, onafhankelijke partij.

Hulp nodig?

Wilt u een sim only 1 jaar abonnement afsluiten, maar heeft u hierbij hulp nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is doordeweeks bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpt u graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. Een sim only 1 jaar abonnement vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.