Onbeperkte data

Er zijn ontzettend veel abonnementsvormen beschikbaar voor smartphones. Tegenwoordig heeft u ook de keuze uit onbeperkte data. Dat wil zeggen dat u zorgeloos kunt genieten van eindeloos veel internet. U hoeft zich dus nooit meer zorgen te maken over uw verbruik. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Selecteer onbeperkte data in het overzicht en vergelijk direct diverse aanbieders.

Onbeperkte data in uw mobiele abonnement

Onbeperkte data is tegenwoordig erg populair. Het grote voordeel is dat u altijd kunt blijven internetten op uw smartphone tegen een hoge snelheid. De pakketten zijn alleen beschikbaar in combinatie met belminuten en sms. Dat allemaal voor een vast bedrag per maand! Het gaat hier om een mobiel abonnement. Dat betekent dus ook dat u verplicht belminuten en sms dient af te nemen bij de provider. Deze voorwaarden zijn gesteld door het ACM (Autoriteit Consument en Markt).

Daarmee is de mobiele internetverbinding geen vaste internetaansluiting. U zult dus ook met enige regelmaat daadwerkelijk moeten bellen met het abonnement. Bij de provider Robin Mobile kunt u onbeperkt bellen. Bij andere providers, waaronder YouFone, kunt u ook kiezen voor een kleiner bundel van bijvoorbeeld 125 belminuten. U dient zich dan ook te houden aan bepaalde spelregels die zijn gesteld voor het ACM.

Géén vaste aansluiting

Het betreft een mobiele aansluiting én daarmee geen vaste internetaansluiting. Het wordt dan ook afgeraden om het simkaartje te gebruiken voor een Wi-Fi- en/of Mi-Fi-router. Hiermee staat namelijk continue een internetverbinding open én dat mag dus niet. Het mag niet dienen als vervanging van een vaste internetaansluiting. Daarom zijn er ook geen data only pakketten beschikbaar bij de providers. 06-nummers mogen dit namelijk niet hebben van het ACM.

Flexibele contractperiode

Indien u kiest voor een abonnement met onbeperkte data, kunt u doorgaans ook kiezen voor een flexibel contract. Bij Robin Mobile heeft u bijvoorbeeld standaard een maand opzegtermijn: andere contractmogelijkheden zijn er ook niet. Bij YouFone kunt u nog wel zelf kiezen tussen een maand-, jaar- of tweejarig contract. Indien u kiest voor YouFone, betaalt u iets meer in de maand dan bij een tweejarig contract. De verschillen zijn echter minimaal: het gaat vaak om een of twee euro.

Een toestel bij uw abonnement?

Wilt u wél een toestel aanschaffen bij uw abonnement? In principe heeft u dan twee opties.

Optie 1: U kunt kiezen voor een abonnement via de bovenstaande vergelijkingstool. Hier vergelijkt u diverse beschikbare aanbieders met elkaar. U kunt er dan voor kiezen om een los toestel te kopen. De nieuwste toestellen zijn allemaal simlockvrij, dus u kunt direct het kaartje van uw nieuwe aanbieder hierin stoppen. U kunt dan direct beginnen met sms’en, bellen en internetten.

Optie 2: U kunt er tevens voor kiezen om telefoon + abonnement te vergelijken. Het aantal aanbieders dat daadwerkelijk onbeperkte data aanbieden is echter nog beperkt. Momenteel zijn dat YouFone, Robin Mobile en T-Mobile. Daarmee is het aanbod qua telefoons + abonnement in deze variant nog relatief beperkt. Het is daarom ook raadzaam om een losse smartphone te kopen. Dan bent u negen van de tien keer voordeliger uit.

onbeperkte data

Houd rekening met eventuele aansluitkosten

Bij sommige providers dient u aansluitkosten te betalen. Bij Robin Mobile en T-Mobile betaalt u standaard géén aansluitkosten. Echter zijn deze abonnementen vaak wel iets duurder dan die van bijvoorbeeld budgetprovider YouFone. Daar betaalt u dan wel weer aansluitkosten. Deze aansluitkosten bedragen echter niet veel: het gaat om ongeveer 15 euro.

Dekking binnen de Europese Unie

Goed nieuws indien u veel reist binnen de Europese Unie: per 15 juni 2017 zijn de roamingkosten binnen de Europese Unie afgeschaft. Dat betekent dat u gemakkelijk kunt schakelen naar een buitenlands netwerk, zonder hiervoor extra kosten te betalen. Het is een van de voordelen van het lidmaatschap van Nederland bij de Europese Unie.

Dekking buiten de Europese Unie

Reist u vaak buiten de Europese Unie? Dan kan het ook raadzaam zijn om te kiezen voor een extra buitenlanddekking. U kunt dan een extra pakket aanvragen, waarbij u vooralsnog kunt profiteren van onbeperkte data en eventueel onbeperkt bellen buiten de Europese Unie. U bent én blijft dan altijd bereikbaar voor uw vrienden, familieleden en/of collega’s. Dit kunt u doorgaans via de app of de website van de provider gemakkelijk zelf regelen. U hoeft dus niet per se naar de klantenservice van het bedrijf te bellen.

Hulp nodig?

Wilt u graag een pakket met onbeperkte data, maar heeft u nog enige hulp nodig bij uw keuze? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op onze contactpagina. Stuur uw vragen of vragen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Wij zijn aanwezig op kantoordagen tussen 09.00 en 17.00 uur.