Sim Only

sim only abonnement vergelijken Wilt u graag een sim only abonnement vergelijken, omdat u al een geschikt toestel heeft? Dat kan met behulp van onze handige vergelijkingstool. U kunt gebruik maken van de verschillende filters, zodat u gemakkelijk een abonnement naar keuze kunt afsluiten.


Een voordelig sim only abonnement uitkiezen

Een sim only abonnement is een telefoonabonnement zonder dat u hier een smartphone bij aanschaft. Dat kan soms voordeliger zijn, als u bijvoorbeeld al een goed toestel heeft. Op die manier kunt u toch uw toestel gebruiken die al in het bezit heeft, zonder daarvoor een duur abonnement af te sluiten. Bovendien ontvangt u geen BKR-registratie, omdat u geen telefoon met abonnement kiest waarbij de waarde van de telefoon boven 250 euro is. U neemt namelijk in dat geval geen krediet af, omdat het slechts om een data- en minutenbundel gaat. Dat is handig als u bijvoorbeeld een huis wilt kopen of een andere lening wilt afsluiten. Een vervelende BKR-registratie kan dat namelijk in de weg zitten.

De voordelen van een sim only abonnement vergelijken

Er zijn verschillende voordelen aan een sim only abonnement vergelijken. Het grootste voordeel is echter dat u flink bespaart op uw maandelijkse lasten. Het is vaak voordeliger dan een toestel met abonnement. U betaalt in dat geval namelijk ook voor de smartphone én uw data- en minutenbundel. Een ander voordeel is dat u geen BKR-registratie ontvangt bij dit abonnement. Immers neemt u in het geval van een sim only abonnement geen krediet af. Dat kan voordelig zijn als u een lening wilt afsluiten of als u een huis wilt kopen. Daarbij is het raadzaam om BKR-registraties zoveel mogelijk te vermijden.

Kies voor het juiste abonnement

Als u een sim only abonnement vergelijken gaat, kunt u kiezen uit verschillende snelheden, contractduren of prijzen. Maakt u bijvoorbeeld veel gebruik van data op uw smartphone? In dat geval is het verstandig om een hoge databundel te kezen. Belt u veel op uw smartphone? In dat geval kunt u tevens kiezen voor meer minuten dan standaard al is ingevuld. U kunt er ook nog voor kiezen om alles op onbeperkt te zetten. Dit zijn de duurdere abonnementen, maar dan hoeft u zich ook nooit druk te maken over uw abonnement.

Tot slot kunt u nog kiezen tussen 3G of 4G, kunt u kiezen voor een bepaald netwerk en een bepaalde provider. Voelt u zich vertrouwd bij het KPN- of Vodafone-netwerk? Dan kunt u één van deze partijen selecteren, zodat u alleen sim only abonnementen van deze partijen in het overzicht ziet. Bij iedere aanbieder kunt u precies zien wat de voor- en nadelen zijn. Ook zijn er acties bij genoteerd. Sommige aanbieders rekenen bijvoorbeeld tijdelijk geen aansluitkosten of zijn de eerste maanden extra voordelig.

Kies voor de juiste contractduur

Het is raadzaam om te kiezen voor de juiste contractduur. Daarbij kunt u kijken naar uw huidige smartphone. Gaat deze nog langer dan een jaar mee of denkt u dat deze binnen een half jaar kapot is? Als het toestel nieuw is, kan het nog minimaal twee jaar mee. In dat geval kunt u ervoor kiezen om een contract af te sluiten van twee jaar. Deze zijn vaak voordeliger dan een eenjarig contract. Indien uw smartphone niet meer zolang meegaat, kan het zijn dat u liever kiest voor eenjarig contract. Dan kunt u na een jaar vooralsnog een smartphone met abonnement afsluiten. Mocht u dat niet willen, omdat u bijvoorbeeld de BKR-registratie wilt vermijden, kunt u ook kiezen voor twee jaar. Als u andere smartphone dan defect is, kunt u altijd een los toestel kopen. Die keuze laten we echter graag aan u over.

Vertrouwde provider of netwerk?

Voelt u zich vertrouwd bij een bepaald netwerk of misschien wel een bepaalde provider? In dat geval kunt u er ook voor kiezen om te filteren op een bepaald netwerk of een bepaalde provider. Op die manier treft u alleen een overzicht van deze partijen. Ook kan het zijn dat u zich vertrouwd voelt bij een bepaalde provider. Soms heeft u extra kortingen of andere extra’s in combinatie met een televisieabonnement. Zo biedt onder andere Vodafone haar klanten dubbele data als zij ook een Ziggo-abonnement hebben. Datzelfde geldt voor KPN. Ook als u in bepaalde regio woont, waar slechts maar een paar providers 4G-dekking hebben kan het lonen om te kiezen voor deze aanbieder.

Start direct met een sim only abonnement vergelijken

Wilt u graag een sim only abonnement vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Deze vergelijkingstool is 100% onafhankelijk en wordt iedere dag ge-update. Zo treft u dus altijd een overzicht met de meest actuele prijzen. Het maakt voor ons ook niet uit of u een sim only abonnement afsluit bij provider A of provider B. Ons gaat het er juist om dat u een abonnement uitkiest die bij u past en die aansluit bij uw wensen en behoeften.

Wettelijke bedenktermijn

Indien u een nieuw abonnement afsluit, kunt u zich altijd nog beroepen op uw wettelijke bedenktermijn. Deze termijn bedraagt 14 dagen en u kunt binnen deze periode geheel kosteloos annuleren. Het product mag echter niet zijn gebruikt en moet nog in de originele verpakking zitten. Indien u uw simkaart dus al heeft gebruikt, kunt u het niet terugsturen. Houd daar rekening mee. De wettelijke bedenktermijn geldt voor zowel een telefonische bestelling als een online bestelling.

Hulp nodig bij een sim only abonnement vergelijken?

Heeft u nog vragen met betrekking tot het afsluiten van een telefoonabonnement? U kunt ons altijd een bericht sturen via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen is onze klantenservice bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. Hierbij geven wij altijd betrouwbaar én onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie.