Refurbished smartphone

Een refurbished smartphone is steeds populairder geworden. Het zijn in feite smartphones die retour zijn genomen om verscheidene redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het toestel een technisch mankement had, waardoor het retour is gestuurd. De toestellen worden teruggestuurd en worden schoongemaakt, gecheckt op beschadigingen en eventueel worden onderdelen vervangen.

Wat is refurbished?

Een refurbished smartphone is een toestel dat al eerder in gebruik is genomen. Het is echter niet hetzelfde als tweedehands. Een tweedehands model wordt namelijk verkocht, zonder dat er daadwerkelijk naar wordt gekeken. Een refurbished smartphone wordt daarentegen volledig gecontroleerd door een expert. Op belangrijke punten wordt het toestel gecheckt: van zowel binnen als buiten. Aan de buitenkant wordt onder andere de huls en het scherm gecontroleerd. Ook aan de binnenkant wordt het nodige gecontroleerd. Zo wordt de accu bijvoorbeeld gecheckt en deze wordt, indien nodig, vervangen. Ook alle persoonlijke informatie en bestanden van de voormalige gebruiker worden volledig gewist. Het toestel lijkt daarmee helemaal nieuw.

Kostenbesparend

Deze toestellen kunnen veel goedkoper opgeleverd worden: niet alleen voor de producent, maar ook voor de consument. Het hoeft namelijk alleen maar bekeken te worden en eventueel moeten er onderdelen vervangen worden. Het toestel bestaat echter al en daarmee is weinig werk aan de winkel. Dit betekent ook dat er flink wordt bespaard op kosten. De prijs ligt daarmee een stuk lager ten opzichte van een nieuw model. U bespaart daarmee gemakkelijk honderden euro’s, afhankelijk van de staat van het toestel en het model.

Refurbished smartphone

Is het product wel van goede kwaliteit?

Geen enkele refurbished smartphone is hetzelfde. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de vorige gebruiker het toestel alleen maar een keer uit de doos heeft gehaald. Andere modellen zijn juist wel in gebruik genomen, waarbij bepaalde onderdelen ook daadwerkelijk zijn vervangen. Daarom wordt er vaak ook onderscheid gemaakt in verschillende klassen, zoals bijvoorbeeld: ‘zo goed als nieuw’, ‘lichte gebruikerssporen’ of ‘zichtbare gebruikerssporen’. Dat verschilt echter per website, aanbieder en provider. Hoe meer gebruikerssporen erop zitten, hoe goedkoper het toestel vanzelfsprekend ook is.

Met een refurbished smartphone kunt u in ieder geval veel geld besparen. Het voordeel kan gemakkelijk oplopen tot enkele honderden euro’s. Het voordeel met een tweedehands model is, is dat het volledig gecheckt is. Daar waar nodig zijn bovendien onderdelen vervangen. Daarmee heeft u veel zekerheid. Vooral de producten Apple zijn populair, omdat deze vrij prijzig zijn. Niet iedereen heeft budget over voor de nieuwste smartphone van het Amerikaanse merk. Echter zijn er voldoende partijen in Nederland die een dergelijk, gereviseerd model aanbieden tegen een scherpe prijs.

Uit welke merken kan ik kiezen?

Het is natuurlijk niet zo dat u alleen maar kunt kiezen uit de producten van Apple. Ook zijn er bijvoorbeeld smartphones van onder andere Samsung en Sony die een gereviseerd model aanbieden. Deze merken hebben namelijk ook met enige regelmaat vrij dure high end modellen in de markt. Daarmee heeft u dus vaak een ruime keuze, tegen een scherpe prijs.

Tip: koop direct een hoesje voor uw toestel

Wilt u graag een refurbished smartphone bestellen? Het is dan in ieder geval raadzaam dat u ook direct een hoesje erbij bestelt. Dat geldt natuurlijk ook voor nieuwe modellen, maar vooral voor deze toestellen is het handig. Immers zijn deze modellen ooit al in gebruik genomen. Via de meeste aanbieders en providers kunt u ook direct een hoesje bestellen.

Combineren met een sim only abonnement?

Koopt u een los toestel in de vorm van een refurbished smartphone? Het kan dan ook raadzaam zijn om een sim only abonnement af te sluiten bij het pakket. Alle modellen zijn tegenwoordig simlockvrij, dus u heeft een ruime keuze uit verschillende aanbieders. Door een abonnement af te sluiten, kunt u ook ‘echt’ genieten van uw refurbished smartphone. Een goedkoop abonnement kan ervoor zorgen dat u voordelig kunt bellen, sms’en en genieten van internetdata.

Hulp nodig bij een refurbished smartphone?

Bent u op zoek naar een goed toestel, maar heeft u hulp nodig bij het vinden van een goed toestel? Onze klantenservice helpt u graag. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Tijdens deze uren helpen wij u uiteraard graag met al uw vragen. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. We horen graag van u.