Nokia 9 krijgt vingerafdrukscanner op voorkant

HMD Global heeft leuke plannen met haar nieuwe smartphone: men wil namelijk een vingerafdrukscanner aan de voorkant van het scherm plaatsen. De scanner wordt echter niet direct zichtbaar en is daarmee relatief ‘verborgen’. Ook krijgt de Nokia 9 een notch, zoals we dat ook al zagen bij de iPhone X.

Een vingerafdrukscanner onder het scherm

Bij de laatste editie van het MWC (Mobile World Congress) liet HMD Global al het een en ander weten over haar nieuwe smartphones. Er werden maar liefst vier smartphones tegelijkertijd aangekondigd. Naar verluidt zal de nieuwe Nokia 9 een vingerafdrukscanner onder het scherm krijgen. Er zal geen aparte scanner in de behuizing voorkomen.

Een betrouwbare bron heeft dit bevestigd. Eerder liet diezelfde bron al weten dat Nokia zou gaan werken met de Penta-lens camera. Er zijn al verschillende concepten opgedoken van het toestel. Over het algemeen is het een betrouwbare bron die deze informatie naar buiten heeft gebracht. Zowel de Nokia 9 als de Nokia 8 Pro zouden voorzien zijn van de zogenaamde notch aan de bovenkant van het scherm.

Verwachte leverdatum

Naar verwachting zullen zowel de Nokia 8 Pro als de Nokia 9 pas leverbaar zijn na september dit jaar. Voor die tijd kunt u alvast genieten van de Nokia 8 Sirocco, waar inmiddels al meer over bekend is.

Abonnementen vergelijken?

Wilt u niet zolang wachten op een nieuwe smartphone? Start dan direct met telefoonabonnementen vergelijken en bestel vandaag nog uw nieuwe smartphone + abonnement. Via onze vergelijkingstool heeft u een ruime keuze uit talloze merken, aanbieders en abonnementsvormen. Naar wens kunt u ook een los toestel kopen in combinatie met een sim only abonnement.