‘Nieuwe iPhone SE 2 kan draadloos opladen’

De iPhone 8 en iPhone X waren de eerste twee toestellen die draadloos kunnen opladen. Naar verluidt krijgt de nieuwe iPhone SE 2 deze functie ook. De metalen achterkant bestaat dan ook niet langer.

Men verwacht de iPhone SE 2 in maart

Er gaan al een tijdje geruchten rond dat er een nieuwe, compacte iPhone SE 2 op de markt zou komen. Men verwacht dat deze wordt onthuld in het aankomende evenement in maart. Indien men draadloos wil kunnen opladen, is er een glazen achterkant nodig. Daarmee zou het toestel er dus ook anders uit komen te zien ten opzichte van de vorige edities.

Draadloos laden zou een logische stap zijn, maar het is nog niet bekend of dit daadwerkelijk zo is. De iPhone SE 2 zou dezelfde A10-chip krijgen als de iPhone 7. De accu zou iets groter worden. De huidige iPhone SE heeft een accu van 1624mAh: de nieuwe variant zou 1700 mAh krijgen.

iphone se 2

Tip: wilt u graag mobiele telefoons vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool!

AirPower en draadloos opladen

Apple heeft zich onlangs gecommitteerd aan de QI-standaard. Het zou dan ook bijzonder zijn als men deze nieuwe iPhone SE 2 niet draadloos kan laten opladen. Het draadloos opladen kan met behulp van AirPower. Met het apparaatje kunt u niet alleen uw iPhone opladen, maar ook uw Apple Watch en AirPods. Dat kan allemaal tegelijkertijd! U heeft dus ook niet langer verschillende kabels nodig. Helaas is het apparaatje nog niet te koop. Tevens is de prijs van het apparaatje nog niet bekend.