Nieuw Apple-evenement op 27 maart: wat wordt er besproken?

Apple gaat een evenement organiseren op 27 maart. Vermoedelijk zal men de nieuwe iPhone, de nieuwe iPad en nieuwe Macs onthullen op dit evenement.

Apple liet niet weten wat er precies wordt besproken tijdens dit evenement. Het bedrijf liet alleen weten dat er nieuwe creatieve ideeën gepresenteerd gaan worden. Vooral leraren en leerlingen zouden daar bij baat bij hebben. Waarschijnlijk is het een verwijzing naar de nieuwe iPads.

iPhone SE 2

Er gingen al een tijdje geruchten rond dat er een nieuwe 4-inch smartphone op de markt zou komen. Veel consumenten wilden toch weer graag terug naar een kleiner formaat smartphone. Immers is de smartphone sinds editie 6 een flink stuk groter gemaakt. Niet iedereen heeft echter behoefte aan een groot scherm. Om die reden introduceerde het Amerikaanse bedrijf destijds de iPhone SE, een nieuw 4-inch model.

Naar verluidt zal Apple nu de iPhone SE 2 gaan introduceren. Dit model zou zijn voorzien van een snelle A10-chip en bovendien zou dit toestel draadloos opgeladen kunnen worden. Daarmee is het nieuwe toestel veel sneller én is het voorzien van nieuwe, moderne snufjes. Waarschijnlijk zal de smartphone nog ‘gewoon’ ontgrendelt kunnen worden met behulp van de vingerafdrukscanner. Er wordt naar alle waarschijnlijkheid geen gezichtsherkenning toegepast op dit kleinere model iPhone.

Lees ook: ‘iPhone SE 2 kan draadloos opladen’.

Macs

Daarnaast liet Apple ook al doorschemeren dat zij plannen hadden voor goedkopere Macs. Men wilde graag een voordelige MacBook op de markt brengen. Mogelijk zal er ook een nieuwe variant van de Mac Pro gepresenteerd worden. Dat is echter niet zeker en daarvoor zullen we het evenement op 27 maart moeten afwachten.

iPad

Tot slot zou er nog een nieuwe versie komen van de 9,7 inch-versie van de iPad. Helaas zijn er weinig details bekend over dit nieuwe model. Ook hiervoor zullen we dus nog een aantal dagen geduld moeten hebben.

Het evenement staat gepland op 27 maart 2018.