Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 is de nieuwste smartphone van de populaire smartphonefabrikant Samsung. Aan de voorkant is het toestel bijna volledig gevuld met scherm. Ook is er een vingerafdrukscanner en een verbeterde camera aanwezig. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung zit vol met nieuwe functies en is leverbaar in twee varianten: de Samsung Galaxy S9 en de S9 Plus.

De specificaties van de Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 is een prachtig toestel. De belangrijke specificaties zijn als volgt:

  • Een enorm scherm aan de voorkant met QHD-resolutie;
  • 12 megapixel-camera met mogelijkheid tot superslowmotion-video’s;
  • 64GB opslagruimte (en is eventueel uit te breiden);
  • Android 8.0 Oreo;
  • Exynos 9810-chip met 4GB of 6GB werkgeheugen (afhankelijk van klein of groot model);
  • AR emoji’s.

Twee verschillende versies

Ditmaal heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant wederom gekozen voor twee versies. Men koos wederom voor een 5,8 inch- en een 6,2 inch-model. Qua hardware zit er geen verschil tussen de toestellen, maar wel in het formaat. Ook heeft de grotere variant een dubbele camera en kunt u genieten van een aantal extra opties.

Doorlopend scherm met weinig randen

Ditmaal is de Samsung Galaxy S9 erg mooi geworden: vrijwel de gehele voorkant is gevuld met scherm. Dat loopt zelfs nog eens door in de randen en daarmee is er écht veel scherm beschikbaar. De vingerafdrukscanner is wederom geplaatst op de achterkant, maar is wel een stukje naar beneden verhuisd. Deze is namelijk op een logischere positie geplaatst, net onder de camera. Dit heeft het Zuid-Koreaanse merk bewust gedaan, omdat men veel klachten kreeg over de vorige variant. Consumenten verwarden de vingerafdrukscanner namelijk te vaak met de camera.

3.000 mAh accu

De Samsung Galaxy S9 is voorzien van 3.000 mAh accu. Daarmee is dit onveranderd gebleven ten opzichte van de S8. Met deze accu kunt u echter, bij normaal gebruik, het toestel gemakkelijk een dag gebruiken.

Nieuwe irisscanner

De S8 was ook al voorzien van een irisscanner. Dat maakt het mogelijk om het toestel te ontgrendelen middels gezichtsherkenning. Echter werkte het nog niet vlekkeloos op de S8. Ditmaal is dat gelukkig sterk verbeterd. Als u deze functie activeert, wordt de frontcamera gebruikt voor het ontgrendelen.

De camera is sterk verbeterd

Verscheiden smartphonefabrikanten bieden al voor een langere periode dubbele camera’s aan. Echter is deze techniek voor de Zuid-Koreaanse fabriek nog vrij nieuw. De Galaxy Note 8 was het eerste model van het merk dat voorzien werd van een dubbele camera. De Samsung Galaxy S9 Plus kan zich hier bijvoegen. Ook dit model is namelijk voorzien van een extra lens. Daarmee kunt u gemakkelijk inzoomen, zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast kunt u de focus van de foto’s achteraf aanpassen.

Beide formaten zijn voorzien van superslowmotion-ondersteuning. Daarmee kunt u kleine details in beeld krijgen en dat is wel erg uniek aan de smartphone. De beelden kunnen tijdelijk vastgelegd worden met 960 frames per seconde.

Ook is er een variabele diafragma-waarde beschikbaar: f/1.5 en f/2.4. Onder donkere omstandigheden is er meer licht nodig en dan gaat de diafragma-waarde omhoog. De smartphone zal dit automatisch instellen.

AR emoji

AR emoji is ook een fijne functie, welke erg lijkt ook de Animoji’s van de Apple iPhone X. Echter is het wel anders: ditmaal kunt u namelijk uw eigen gezicht veranderen naar een emoji. Apple heeft daarentegen een aantal standaardvarianten. Het beeld kunt u gemakkelijk delen via social media met vrienden en familie.

Voorzien van Android 8.0 Oreo

Uiteraard draait het nieuwste toestel van Samsung op Android 8.0 Oreo. Deze update is niet alleen veiliger, maar ook uitgebreider én sneller. Het Zuid-Koreaanse merk heeft ervoor gekozen om haar eigen skin erover te plaatsen: Experience. Daarmee is de interface sterk veranderd, maar het werkt gelukkig wel allemaal vloeiend.

De Samsung Galaxy S9 bestellen?

Zowel de Samsung Galaxy S9 als de Samsung Galaxy S9 Plus zijn verkrijgbaar vanaf 16 maart. Beide varianten zijn leverbaar in drie kleuren: zwart, blauw en paars. Het kleine model kost 849 euro, terwijl het grotere model voor 949 euro in de winkels verkrijgbaar is. Gebruik onze gsm vergelijker om de smartphone abonnementen te vergelijken via verschillende aanbieders.