Samsung presenteert de Galaxy S9 op 25 februari

Samsung kondigt de nieuwe Samsung Galaxy S9 aan op 25 februari. Het model krijgt naar alle waarschijnlijkheid een spectaculaire camera.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf laat dat weten via de officiële kanalen. De aankondiging vindt plaats, vlak voor de Mobile World Congress 2018. Dat evenement gaat van start op 26 februari. Als u wilt kunt u live meekijken op de website van Samsung Unpacked. Het nieuwe Plus-model zal naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van een dubbele camera. De standaardvariant krijgt een enkele camera achterop. Uiteraard worden beide toestellen voorzien van een selfiecamera.

Wanneer is de Samsung Galaxy S9 beschikbaar?

Naar verwachting kunnen de toestellen vanaf 1 maart 2018 besteld worden. Vanaf 16 maart worden de modellen daadwerkelijk beschikbaar. De normale variant zou circa 800 euro kosten, terwijl de Plus-variant voor circa 900 euro te koop zal zijn.

De camera

Het Zuid-Koreaanse bedrijf legt de focus vooral op de camera van de smartphone. In de teaser is hier dan ook extra aandacht voor: ‘The Camera. Reimagined’. De camera zal dus, ten opzichte van vorige modellen, flink zijn verbeterd. Naar verwachting zullen er 1080p-video’s kunnen worden gemaakt met 480 beelden per seconde. De chip in het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid krachtig genoeg zijn om 4K video’s mee te maken. Eind volgende maand zal duidelijk worden of de S9-toestellen daar daadwerkelijk toe in staat zijn.

Tip: besparen op uw volgende abonnement? Start direct met abonnementen vergelijken!

Uiterlijk lijkt op voorganger

Qua uiterlijk zal er naar alle waarschijnlijkheid niet veel veranderen. Het toestel zal gaan lijken op de huidige S8. De voorkant zal naar verluidt helemaal gevuld worden met het beeldscherm, met een uitzondering op de frontcamera en de speaker. Het model zou verder beschikken over 3,5mm-aansluiting en waarschijnlijk zal het werkgeheugen 4 of 6 GB worden. Hopelijk kiest het Zuid-Koreaanse bedrijf ook voor een goede accu. Dat zal waarschijnlijk iets meer worden dan 3.000 mAh. Tijdens de release zal dit nieuwe vlaggenschip natuurlijk draaien op Android 8.0 or 8.1 Oreo.