Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy note 8De populaire smartphonefabrikant Samsung heeft een nieuwe smartphone op de markt gebracht: de Samsung Galaxy Note 8. De voorganger van dit toestel kampte met ontbrandingsproblemen en men heeft nu extra streng gekeken naar de accu. Het Koreaanse merk heeft alles op alles gezet om het toestel zo goed mogelijk te krijgen. Zowel de Note 7 en de Note 5 werd toentertijd teruggetrokken en werden daarom ook niet verkocht in Europa. De fans van het luxueuze toestel hebben dan ook lang gewacht op dit nieuwe model.

 

Samsung Galaxy Note 8 kopen

Tip: bestel het toestel vandaag nog via de website van T-Mobile! U kunt het toestel zowel los kopen als met een abonnement.

Samsung Galaxy Note 8 heeft een nieuw uiterlijk

De Samsung Galaxy Note 8 is anders gevormd dan de Galaxy S8-serie. Het nieuwe model van de Koreaanse fabrikant is namelijk hoekiger. De minder ronde hoeken zorgen ervoor dat het toestel er veel verzorgder uitziet. Het scherm loopt naar de zijkanten toe, zoals we dat ook gewend waren bij vorige uitgaven. De achterkant loopt tevens af naar de zijkanten. Al met al zorgt dat voor een fijne ligging in je hand. Het model is echter wel ietwat zwaarder dan de Galaxy S8+. Laatstgenoemde model weegt namelijk 173 gram, terwijl de Samsung Galaxy Note 8 195 gram weegt.

Dubbele camera

De Samsung Galaxy Note 8 is de eerste smartphone van het Koreaanse merk dat meedoet met de dubbele camera. Dat is wellicht ook direct wel het meest vernieuwende aan het model. De beide camera’s zijn namelijk voorzien van een twaalf megapixel camera en zijn voorzien van optische stabilisatie. Dat is een verbetering ten opzichte van de iPhone 7 Plus, want dit toestel heeft namelijk geen stabilisatie in de voorlens. Er kan bovendien gemakkelijk geschakeld worden tussen een telelens en een regulier totaalbeeld. Daarvoor hoef je alleen maar twee keer op het scherm te tikken. Het model heeft ook een portretmodus, zoals de iPhone 7 Plus en de Huawai P10 dat ook hebben. Daarmee krijg je dieptescherpte en dat levert mooie foto’s op.

De dubbele camera is ontzettend handig, want op die manier worden er meerdere foto’s opgeslagen. Op een later moment kan je dan kiezen welke foto je het mooiste vindt. De portretmodus is redelijk gelijkwaardig aan die van de iPhone 7 Plus. Echter is het model voorzien van een grotere lensopening, waardoor je met de Samsung Galaxy Note 8 in principe minder hoeft in te zoomen via de camera-app.

Kwalitatief beeldscherm

De Samsung Galaxy Note 8 is voorzien van een kwalitatief beeldscherm: het oledscherm. Met 6,3” is het slechts 0,1” groter dan de S8+, waardoor je voor de schermgrootte niet hoeft overstappen naar het nieuwe model. Qua schermgrootte scheelt het namelijk vrijwel niets van elkaar.

Minder accucapaciteit dan de S8+

Opvallend genoeg heeft de smartphone minder accucapaciteit dan de S8+. Laatstgenoemde model heeft namelijk 3.500 mAh, terwijl de Samsung Galaxy Note 8 ‘slechts’ 3.300 mAh heeft. De S8+ zal waarschijnlijk dan ook iets langer meegaan dan dit model, maar men koos liever voor zekerheid – gezien de vorige accu- en ontbrandingsproblemen.

Waterdicht en irisscanner

Net als de S8-serie is ook de Samsung Galaxy Note 8 waterdicht. Daarnaast is het model voorzien van een irisscanner. Op die manier kun je je toestel ontgrendelen met behulp van gezichtsherkenning. Daarnaast kun je de smartphone ontgrendelen met de vingerafdrukscanner, zoals we dat ook kennen van de iPhone-serie.

Softwarewijzigingen en stylus van de Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 is ook nog voorzien van een aantal softwarewijzigingen. Met behulp van App Pair wordt ervoor gezorgd dat multitasken wordt verbeterd. Dat komt nu namelijk tevoorschijn in het edge-venster, welke je kunt tonen door te vegen van rechts naar binnen. Op de smartphone passen ook gemakkelijk twee apps naast elkaar, waardoor het Koreaanse merk er ook voor heeft gekozen om dit nu te introduceren.

Ook kun je nu genieten van Live Message. Deze functie is bedoeld voor de stylus, de S Pen, van de Samsung Galaxy Note 8. Je kunt er onder andere leuke tekeningen mee maken en deze vervolgens omzetten naar gif-bestanden. Dat is vooral leuk in apps zoals Snapchat. Bovendien maakt de stylus het nog mogelijk om gemakkelijk te kopiëren en te plakken.

Overzicht van kenmerken

 • 4G+: Cat. 16 (Max. 1024 Mb/s)
 • Simkaart: Nano-sim
 • Schermresolutie: 2960 x 1440 pixels
 • Dual camera’s achter: 8 & 12 Megapixel
 • Camera voor: 12 Megapixel
 • Software: Android 7.1.2.
 • SD-kaart ondersteuning: 256GB

Afmetingen

 • Breedte: 74.6 mm
 • Dikte: 8.5 mm
 • Hoogte: 162.5 mm
 • Schermafmeting: 6.32 inch

Samsung Galaxy Note kopen met abonnement

De nieuwe smartphone van het Koreaanse merkt kent wel een hoge aanschafprijs. U kunt hem namelijk los aanschaffen voor 912 euro via T-Mobile. Dat is duurder dan de S8+. De meerprijs zit vooral in de dubbele camera en stylus. Als u wilt, kun je er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten bij T-Mobile. Indien u kiest voor een termijnbedrag van 38 euro, verspreid over 24 maanden, betaalt u geen eenmalige kosten het voor het toestel. Indien u liever kiest voor een lager termijnbedrag, kunt u 672 euro los betalen en kiezen voor een termijnbedrag van 10 euro per maand, verspreid over 24 maanden. Het voordeel daarvan is, is dat u geen BKR-registratie krijgt. Het bedrag is namelijk nog onder 250 euro en dat is dus net niet voldoende voor een BKR-registratie. Dat kan fijn zijn als u van plan bent om een huis te kopen in de nabije toekomst. Hoe minder van deze registraties u heeft, hoe gemakkelijker u in staat bent om een huis te kopen.

 

Wilt u graag de Samsung Galaxy Note 8 kopen, eventueel met abonnement? Surf dan nu naar de website van T-Mobile en bestel de smartphone vandaag nog! Binnen slechts enkele minuten heeft u uw nieuwe abonnement afgesloten. Het toestel wordt op 15 september 2017 verkrijgbaar, dus het betreft nu eerst nog een pre-order.