iPhone XR

Apple heeft in september 2018 drie nieuwe smartphones geïntroduceerd. Het goedkoopste model, dat geïntroduceerd werd, is de iPhone XR. Dit toestel is enkele honderden euro’s goedkoper dan de iPhone XS. De specificaties van het toestel zijn ook net iets minder, maar het ideaal voor consumenten die niet meer dan 1.000 willen besteden aan een smartphone. Het instapmodel kost namelijk zo’n 800 euro. Dat is alsnog vrij fors, maar het blijft natuurlijk ook een iPhone.

1. Het design van de iPhone X

Het toestel heeft hetzelfde design als de iPhone X. U kunt het toestel echter voordeliger in huis halen dan diezelfde iPhone X. Dit budgetmodel beschikt namelijk over een lcd-scherm. De duurdere iPhones beschikken over een Super Retina OLED-scherm. Ondanks dat de iPhone XR dit niet heeft, is het beeldscherm van het toestel vooralsnog erg scherp. Net als de iPhone X, kunt u dit toestel ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning. Daarmee is Touch ID ook volledig verdwenen van het toestel.

2. Een lcd-scherm

Zoals gezegd beschikt de iPhone XR niet over een OLED-scherm. Dit toestel heeft namelijk een 6,1-inch lcd-scherm. De beeldkwaliteit is daarmee iets minder, maar de prijs is ook beduidend lager. Daarnaast zijn de schermranden ook iets dikker. Het is dus belangrijk dat u daarin een goede overweging maakt. Kiest u liever voor een iets scherper beeld? Dan kunt u de iPhone XS overwegen. Daar betaalt u dus wel een hoger bedrag voor.

3. Geen dubbele camera

Helaas beschikt de iPhone XR niet over een dubbele camera aan de achterzijde. Dat is wel het geval bij de XS of XS Plus. Ook beschikt de camera niet over optische zoom en is de portretfunctie alleen beschikbaar aan de achterzijde. Als u mooiere kiekjes wilt maken, is de iPhone XS wel het overwegen waard.

4. Hardware

De iPhone XR beschikt over een snelle chip: de A12 Bionic. Deze is ook verwerkt in de XS en XS Plus. Daarmee is de iPhone XR dus wel razendsnel. Bovendien is de chip ook bijzonder zuinig, waardoor deze dus ook echt langer meegaat.

5. Software

Alle iPhones worden standaard geleverd met de iOS-software van Apple. Daar wordt nooit van afgeweken. Uiteraard geldt dat dus ook voor de iPhone XR. Deze software werkt prima en is voorzien van de nodige verbeteringen. Daarmee werkt het toestel dus ook zeer goed.

6. Verbeterde gezichtsherkenning

Bij de iPhone X wilde gezichtsherkenning nog weleens haperen. Ook is het niet mogelijk om de iPhone X schuin te houden. Uw iris wordt dan niet herkend. Dat is wel het geval met de iPhone XR, XS en XS Plus. De verbetering van Face ID is dus ook zeer welkom.

7. Verbeterde accu en snelladen

Als u wilt, kunt u de iPhone XR ook draadloos opladen. Een nóg leukere feature is wellicht snelladen. Met behulp van de nieuwe oplaadkabel kunt u uw smartphone namelijk bijzonder snel opladen. Moet u uw smartphone tussendoor snel wat extra power geven? Dan is uw iPhone XR nu echt razendsnel opgeladen. Ook dit is een zeer fijne feature aan het toestel.

8. Verkrijgbaar in zes kleuren

De iPhone XR is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Ditmaal heeft het bedrijf ook enkele felle kleuren beschikbaar gesteld. Zo kunt u nu zelfs een rode, roze of gele iPhone halen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een zwart, zilver of blauw model.

Een iPhone XR kopen?

Wilt u graag een iPhone XR kopen? Dat is een verstandige keuze! Nog verstandiger is om mobiele telefoons te vergelijken. Daarmee kunt u namelijk flink besparen en bovendien vindt u zo altijd de beste deal. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u niet alleen smartphones met abonnementen vergelijken, maar ook kunt u een los toestel kopen.

PS: dit toestel is pas beschikbaar halverwege oktober.