HTC U12 Plus

Bent u ook zo benieuwd naar de HTC U12 Plus? Dan hebben we het goed nieuws! Er is namelijk meer bekend over het nieuwste vlaggenschip van het Taiwanese technologiebedrijf. Qua vormgeving lijkt de smartphone op haar voorganger, maar aan de binnenkant is het toestel veel krachtiger geworden.

HTC kent een zware periode

Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf de HTC U11 en de U11 Plus. Echter werden beide smartphones geen succes. Het bedrijf boekt dan ook al enkele jaren achtereen verlies op haar smartphones. Om een verder verlies te beperken verkocht HTC haar smartphonetak afgelopen jaar aan Google. De zoekgigant betaalde daar een bedrag van 1,1 miljard dollar voor. Het bedrijf blijft echter als zelfstandig bedrijf werken en blijft tevens haar eigen smartphones maken. De bestuurlijke top heeft echter aangegeven dat zij minder smartphones gaan uitbrengen.

De eerste opvolger is echter de HTC U12 Plus. Er gingen al een tijdje geruchten rond over dit toestel, maar nu weten we dus echt zeker dat het toestel komt.

Specificaties HTC U12 Plus

Volgens bronnen is het model net zo dun als haar voorganger. Het beeldscherm zou een doorsnede van 6 inch hebben. Ook zou de smartphone zijn uitgerust met een lcd-paneel. Dat is opvallend, want daarmee komt er dus geen OLED-display. De schermresolutie van het toestel bestaat uit 2960 x 1440 pixels. Daarmee wil het bedrijf concurreren met andere grote merken, zoals Samsung en Huawei.

De HTC U12 Plus is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 845. Dat bestaat uit maar liefst achter kernen, die gezamenlijk een kloksnelheid van 2,7 GHz kunnen bereiken. Het model is verder voorzien van een Adreno 630 GPU en 6 GB werkgeheugen. Naar wens kunt u de opslagruimte van de smartphone uitbreiden met 64 GB of 128 GB opslagruimte. Met een 3420 mAh batterij kan het toestel een flinke poos mee.

Achterop het toestel is een dubbele camera gevestigd. Dat is nieuw, want alle voorgangers hadden slechts een camera. De dubbele camera bestaat uit een 12- en 16-megapixelcamera. De resolutie is helaas nog onbekend op moment van schrijven. Er is een vingerafdruksensor geplaatst, vlak onder de camera van het toestel.

Net als haar voorganger heeft ook deze smartphone de unieke ‘kneepjesfunctie’. Aan de zijkant kunt u knijpen om bepaalde apps te openen. Deze apps kunt u naar wens zelf instellen.

Releasedatum HTC U12 Plus

Als we de bronnen mogen geloven, zal de HTC U12 Plus vanaf mei in de Amerikaanse winkels liggen. Het zal echter nog even duren voordat deze toestellen ook daadwerkelijk naar Nederland komen. Ook de prijs van het toestel is nog onbekend. Als we dit toestel echter vergelijken met het toestel van vorig jaar, zal de prijs rond de 800 euro liggen. Iets meer kan natuurlijk ook.

Wilt u niet wachten op de releasedatum? Dan kunt u ook direct mobiele abonnementen vergelijken via onze vergelijkingstool. U profiteert via de gsm vergelijker iedere dag weer van scherpe deals.