iPhone X

iphone xDe iPhone-x (iPhone 10) is de eerste iPhone die een compleet scherm heeft zonder randen. De iPhone X is volgens Apple een intelligente smartphone die aan de hand van uw stem of blik reageert. Het allernieuwste paradepaardje van Apple is voorzien van sierlijk gevormde hoeken en voorziet ons ook in de nieuwste technieken en technologische snufjes.

iPhone X heeft een Oled-display

Wat kan deze nieuwe iPhone X allemaal? Ten eerste het ontwerp is veranderd en waar iedereen op hoopte: Het Oled display vult de voorkant volledig. Het Super Retina scherm werkt met True Tone dat ook al verwerkt is in de iPad Pro. De achterkant van deze iPhone 10 is gemaakt van glas en het frame is van roestvrij staal. Het uiterlijk verschilt dus enorm van de voorganger de iPhone 7. Wat nog meer verschilt van zijn voorganger is dat er nu geen homeknop meer aanwezig is. Wanneer men wil terugkeren naar home op het scherm zal er nu naar boven geswipet of geveegd moeten worden. Daarmee is automatisch ook de vingerafdrukscanner niet meer aanwezig.

Ontgrendel uw iPhone X met Face ID

De iPhone X werkt nu met Face ID dus de eigenaar van de iPhone opent het toestel door in de camera te kijken. De TrueDepth camera kunt u op heel eenvoudig instellen. Het TrueDepth systeem kan 30.000 onzichtbare punten projecteren en analyseren. Geen enkel gezicht is immers gelijk en uw eigen gezicht is uniek. Overal is aan gedacht, want dankzij een infrarood licht kan uw iPhone X u ook herkennen wanneer het donker is. De iPhone ontgrendelt dus wanneer u naar het toestel kijkt. Uw gezicht wordt gescand en dezelfde scan wordt versleuteld verzonden naar de Secure Enclave. Ook zal de scan niet naar de cloud worden verzonden, maar blijft deze puur op het toestel staan.

Uw iPhone herkent u altijd vanaf nu af aan

Dankzij de A11 Bionic-chip die zelflerend is kan uw iPhone u altijd herkennen. Ook al verandert er iets aan uw uiterlijk, zij het een bril of een baard, de iPhone X zal u altijd herkennen. Een ander handige feature is dat Face ID: uw scherm verlicht terwijl u uw berichten checkt. De camera kan selfies maken met u in de portretmodus waarbij de achtergrond zelfs onscherp kan worden gemaakt. Dankzij de portretbelichting kunt u professioneel uw foto’s bewerken als een heuse fotograaf.

Verbeterde camera’s met dubbele lens

Maak coole video’s en voorzie deze van tekst, graphics en speciale effecten met de gratis app Clips. De TrueDepth camera kan zelf de Scenes op de achtergrond aanpassen. Zo lijkt het net alsof je voor de eiffeltoren een foto hebt gemaakt. De camera’s zijn enorm verbeterd dankzij een snellere 12 MP sensor die ook nog eens een nieuw kleurenfilter bevat. De pixeltechnologie is verbeterd en de telelenscamera is voorzien van OBS. Optische zoom is pas een feestje met deze iPhone want deze kan tot 10x inzoomen op het te fotograferen object. Met video’s kan er tot 6x ingezoomd worden.

Belangrijkste kenmerken iPhone X

 • A11 Bionic Chip
 • Face ID
 • Twee camera aan boord van 12 MP
 • True Tone
 • Oled display
 • Draadloos opladen
 • Laag energieverbruik

Wat zijn de afmetingen van deze iPhone X?

 • 5.8 inch
 • 143.6 mm hoog
 • 70.9 mm breed
 • 7.7 mm diep
 • 174 gram

Draadloos opladen met AirPower

En dan nu het draadloos opladen van de iPhone X. De glazen achterkant van het toestel zorgt ervoor dat u uw nieuwe iPhone zonder oplaadkabel kunt opladen. Hiervoor is de AirPower mat ontwikkeld. Het enige wat u hoeft te doen is uw iPhone erop te leggen en uw iPhone wordt draadloos opgeladen. In openbare gelegenheden zoals hotels, cafés of op de luchthavens kunt u Qi opladers gebruiken voor het draadloos laden van uw toestel.

iPhone X duurder dan de iPhone 8 en 8 Plus

Het kostenplaatje van deze iPhone X kan niet vergeleken worden met de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 plus. Zoals al gedacht werd zal dit toestel flink wat duurder in aanschaf zijn. De iPhone X kan aangeschaft worden voor maar liefst €1159 en zal vanaf 3 november 2017 beschikbaar zijn. De oplage van dit model van Apple zal eerst beperkt zijn. De standaard opslagruimte daarentegen zal vanaf 64 GB zijn. De iPhone X met 256 GB is er ook nog en die zal €1329 gaan kosten.

Houdt GSMvergelijker.com vanaf nu goed in de gaten zodat u binnenkort de nieuwe iPhone X kunt vergelijken. U kunt de nieuwe iPhone X als los toestel vergelijken of in combinatie met een abonnement. De providers zullen binnenkort het toestel beschikbaar stellen net als de webshops zoals bijvoorbeeld GSMWEB.nl. Wij nemen de iPhone X op in onze vergelijker zodra dit mogelijk is.