Android-kopie van de iPhone X?

asus zenfon5 gsmabonnementAsus heeft een nieuwe smartphone aangekondigd: de ZenFone 5. Het toestel lijkt wel heel erg veel op de iPhone X. Men gaat daarmee een budgetvariant op de markt brengen, maar dan in combinatie met Android. Of dit project daadwerkelijk gaat slagen, is nog maar de vraag.

Design nagenoeg gekopieerd

De fabrikant heeft niet veel initiatief genomen om het design iets te laten afwijken van de iPhone X. Het lijkt namelijk een een op een kopie van de iPhone X. Zelfs de bekende ‘notch’ bovenaan het toestel is gewoon aanwezig. Als men zich nog een beetje had willen onderscheiden, hadden zij deze misschien beter weg kunnen laten. Ook Asus koos echter voor meer scherm. De gelijkenissen zijn overduidelijk en ook de sensoren en de frontcamera zitten op dezelfde plek. Er is daarmee ook gezichtsherkenning mogelijk op dit toestel.

De smartphone is dan ook wel mooi, maar het is gewoonweg jammer dat er weinig veranderd is aan het toestel. Asus wilde in ieder geval niet uniek zijn met haar nieuwe idee. De iPhone X-kloon is echter wel iets kleiner dan de échte variant. Echter is dat onderscheid dusdanig klein dat er maar weinig verschil is.

Vernieuwde camera

Het toestel heeft ten opzichte van haar voorgangers wel een verbeterde camera. Er is namelijk een dubbele camera geplaatst aan de achterkant. Dit zorgt voor meer licht gedurende donkere situaties. Ook kan er een verbeterde scherptediepte worden gecreëerd met het nieuwe toestel van Asus. De camera heeft bovendien een aantal slimme toepassingen, want het kan bepaalde situaties herkennen. Op basis daarvan zal de smartphone de instellingen wijzigen, zodat het een goede foto kan maken bij die bepaalde omstandigheid.

Nieuwe hardware

Naast een nieuwe camera is het model ook voorzien van nieuwe hardware. Zo heeft het 6,2 inch-scherm een resolutie van 2246 bij 1080 pixels. Ook is het model voorzien van een Snapdragon 636-chip met 4GB ram en 64GB opslag. De opslagruimte kan eventueel naar wens verder worden uitgebreid. De energiezuinige processor maakt het toestel dan wel weer een aanrader.

Vingerafdrukscanner

Naast gezichtsherkenning heeft u ook de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen met behulp van de vingerafdrukscanner. Deze zit aan de achterkant van het toestel, vlak onder de camera. Het ontgrendelen gaat relatief snel.

Software

De software is daarentegen wel een tegenvaller. Helaas heeft Asus ervoor gekozen om talloze onnodige functies in te bouwen. De interface ziet er op het eerste oog niet erg mooi uit. De kleuren zijn faal en de icoontjes zijn op een lelijke manier afgesneden. Als eerste indruk oogt het onoverzichtelijk en druk. Het is jammer dat Asus voor een eigen skin heeft gekozen. Deze pakt niet helemaal goed uit.

Het aantal onnodige apps is daarentegen wel flink verminderd. Dat zijn natuurlijk wel voordelen. Standaard staan er wel een aantal social media apps op.

Wat verder nog wel een pluspunt is aan de software is, is het moderne opladen. Als u veelal uw smartphone ’s nachts oplaadt zal uw smartphone normaliter voor een lange periode op 100 procent blijven staan. Dat is slecht voor de batterij. Deze smartphone laadt echter op naar 80 procent en stopt dan met opladen. Op het moment dat u – normaliter – wakker wordt, is het toestel opgeslagen naar 100 procent. Dat zorgt voor een langere accuduur. Onder andere Sony heeft deze technologie ook toegepast op haar smartphones. Erg uniek is het daarmee niet, maar dat is de smartphone zelf ook niet.

Releasedatum Asus ZenFone 5

Het toestel komt naar verluidt uit in april dit jaar. U kunt het toestel bestellen in twee kleuren: meteor silver of midnight blue. Er zijn nog geen prijzen bekend van dit toestel, maar het is overduidelijk dat het een budgetvariant is.

Wilt u niet wachten op de releasedatum? Start dan direct met gsm abonnementen vergelijken en profiteer van onze scherpe actiedeals.