Mobiele telefoons vergelijken

Wilt u graag mobiele telefoons vergelijken? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Er is tegenwoordig namelijk zoveel keuze! Mobiele telefoons vergelijken is dan wel zo handig. In de onderstaande vergelijkingstabel kunt u zelf aangeven wat voor mobiele telefoon u wilt, welke gsm provider u graag wilt en wat voor type gsm abonnement u daarbij wilt hebben.

Waar moet ik op letten?

Als u van plan bent om een nieuwe smartphone te kopen, is het raadzaam om na te denken over uw budget, welke specificaties voor u belangrijk zijn en wat voor wensen u heeft. Wilt u bijvoorbeeld per se een toestel van Apple of kiest u liever voor Android? Wilt u veel geld uitgeven voor een moderne telefoon of is een budgettelefoon voor u ook voldoende? Is een goede camera belangrijk of gebruikt u uw toestel daar niet voor? Dat zijn vragen die u zichzelf allemaal kunt stellen voordat u mobiele telefoons vergelijken gaat.

Een smartphone voor ieder budget

Gelukkig is er tegenwoordig voor ieder budget wel een leuke smartphone beschikbaar. In vrijwel alle prijsklassen zijn er telefoons te vinden. Als u mobiele telefoons vergelijken gaat, kunt er ook voor kiezen om te filteren op een bepaald budget. Op die manier overschrijdt u uw budget ook niet. In principe zijn er drie klassen: budget (maximaal 150 euro), middenklasse (150 tot 500 euro) en high-end-toestellen (500 of meer).

Low budget mobiele telefoons vergelijken

Er zijn verschillende low budget smartphones waar u uit kunt kiezen. In de laatste jaren is dat steeds meer opgekomen. In eerste instantie waren smartphones namelijk erg prijzig, maar tegenwoordig kunt u ook voor een laag budget al een degelijke smartphone kopen. De verschillen zitten vaak in de behuizing, snelheid van het model, kwaliteit in de camera en of het toestel recent is uitgekomen. Echter kunt u gewoon apps downloaden, dus kunt u ook gewoon Whatsappen, video’s bekijken op YouTube en games spelen. De low budget telefoons zijn doorgaans voorzien van het besturingssysteem Android. Ook hebben deze toestellen vaak weinig opslaggeheugen, in sommige gevallen slechts 8GB. Dat is wel echt minimaal. Eventueel kunt u dat geheugen echter wel uitbreiden.

Middenklasse toestellen vergelijken

Een low budget toestel wordt zeker niet door iedereen gekozen. De snelheid van het toestel valt vaak tegen en mede daardoor kiest men liever voor een iets duurder model. Het middenklasse model is echter ook betaalbaar. Voor circa 400 euro heeft u al een prachtig toestel. In combinatie met een abonnement kunt dit bedrag bovendien gespreid voldoen over een periode van 12 of 24 maanden. Enkele populaire merken zijn onder andere HTC, Samsung, LG, Sony en Huawai. Deze merken hebben allemaal goedkopere varianten waar u uit kiezen. Ook Apple heeft een ietwat goedkopere versie uitgebracht: de iPhone SE. Deze zit echter wel aan de bovenkant van middenklasse modellen.

High-end-toestellen vergelijken

Apple, Samsung, Huawai, LG, HTC en Sony hebben allemaal ook high-end-toestellen in hun assortiment. Deze smartphones zijn allemaal voorzien van goede camera’s, snelle besturingssystemen en de nieuwste software. Ieder merk heeft weer haar eigen voordelen. Ieder jaar komen er weer veel nieuwe modellen uit waar u uit kunt kiezen. Ook deze toestellen kunt u gespreid betalen over een periode van 12 of 24 maanden.

mobiele telefoons vergelijken apple

Keuze uit verschillende varianten

Naast het feit dat u kunt kiezen uit verschillende prijsklassen, kunt u ook kiezen uit verschillende varianten. Er zijn namelijk verschillende formaten waar u uit kunt kiezen. Zo bestaan er de gewone smartphones, phablets, feature phones en Gsm-toestellen.

Smartphone vergelijken

De smartphone is veruit de meest geavanceerde telefoon op dit moment. Met het toestel kunt u naast bellen en sms’en ook muziek luisteren, apps downloaden en internetten. Dit model wordt tegenwoordig ook het vaakst verkocht.

Phablets vergelijken

De phablet is, zoals de naam al doet vermoeden, een kruising tussen een smartphone en een tablet. Het is groter dan een smartphone, maar nog niet zo groot als een tablet. Het scherm is minimaal 5 inch en maximaal 7 inch groot. Als u mobiele telefoons vergelijken gaat en u wilt graag een groot toestel, kunt u phablets vergelijken.

Feature phone

De feature phone heeft veel minder functies dan een smartphone, maar kan wel ingewikkelde functies aan. U kunt bijvoorbeeld wel video’s bekijken en muziek luisteren, maar u kunt geen grote hoeveelheid apps downloaden. Wel kunt u de mainstream apps downloaden, zoals Facebook en Whatsapp.

Gsm-toestellen

Gsm-toestellen zijn de ouderwetse apparaten waar u vroeger mee kon bellen en sms’en. Deze modellen worden niet meer veel verkocht, maar waren vroeger wel razend populair. Toentertijd ging een accu nog twee weken mee. De smartphone van vandaag zult u iedere dag moeten opladen! Als u alleen een toestel wilt voor bellen en sms’en, is dit een handig model. Dan hoeft u uw apparaat ook niet steeds op te laden. Bovendien zijn deze modellen ook nog eens erg stevig. Kent u ze nog, de Nokia 3310? Die konden gewoonweg niet kapot!

mobiele telefoons vergelijken samsung

Start direct met mobiele telefoons vergelijken

Weet u al wat voor toestel u wilt kopen? Start vandaag nog met mobiele telefoons vergelijken. Het is raadzaam om de filters te gebruiken, zodat u gemakkelijk en snel verschillende smartphones met elkaar kunt vergelijken die passen bij uw wensen en behoeften. Op onze website vindt u direct een overzicht met de verschillende aanbiedingen. De vergelijkingstool wordt iedere dag ge-update en werkt 100% onafhankelijk. Het maakt voor ons niet uit of u toestel A of toestel B koopt: voor ons gaat het erom dat u de beste smartphonedeal maakt.

Hulp nodig bij mobiele telefoons vergelijken?

Heeft u hulp nodig bij mobiele telefoons vergelijken? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. We geven u graag betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. Stel uw vraag dan ook zo specifiek mogelijk, zodat we een passend antwoord kunnen geven. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. We helpen u graag!