Losse smartphone

Wilt u graag een losse smartphone kopen? Verstandige keuze, want daarmee ontvangt u geen BKR-registratie en kunt u eventueel een bestaand abonnement gebruiken. Daarnaast kun u ook kiezen voor een sim only abonnement. Daarmee zijn er talloze mogelijkheden. Via de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse merken met elkaar vergelijken.

 Gebruik de handige zoekfunctie

Standaard worden de meeste populaire smartphones getoond. Als u al weet welke losse smartphone u wilt bestellen, kunt u kijken bij de standaard resultaten. Staat uw smartphone naar keuze hier niet direct bij? Dan is de zoekfunctie een handige optie. U kunt gemakkelijk zoeken naar uw favoriete toestel.

Filteren op merk

Het kan natuurlijk zijn dat u een voorkeur heeft voor een bepaald merk. Heeft u altijd al een smartphone van Apple gehad? Of juist altijd al eentje van Samsung of Sony? Dan kunt u er ook gewoonweg voor kiezen om te filteren op merk. U kunt dan gemakkelijk smartphones vergelijken van een bepaald merk. Staat het merk niet standaard bij het overzicht? Gebruik dan de optie ‘bekijk alle merken’, zodat u alle beschikbare merken in het overzicht ziet.

Blijf binnen uw budget

Als u een losse smartphone wilt kopen, kan het natuurlijk zijn dat u een bepaald budget voor ogen hebt. U kunt er daarom ook voor kiezen om te filteren op toestelprijs. Op die manier blijft u altijd binnen uw budget. Wilt u bijvoorbeeld geen smartphones met een toestelwaarde van meer dan 1000 euro? Filter dan op prijs, zodat deze uit het overzicht verdwijnen.

Filteren op besturingssystemen

Tot slot kunt u ook nog gemakkelijk filteren op een bepaald besturingssysteem. Dat kan handig zijn als u een voorkeur heeft voor bijvoorbeeld iOS of Android. Er staan ook nog andere besturingssystemen tussen, maar deze worden nog maar weinig gebruikt. In principe is het tegenwoordig vaak iOS óf Android. iOS is het besturingssysteem van Apple, terwijl Android door Google is ontwikkeld. Laatstgenoemde is vrij om te gebruiken en is een opensourcesoftware.

iOS

iOS is ontwikkeld door Apple. Iedere iPhone maakt gebruik van deze software. Standaard is het systeem voorzien van uitgebreide opties. Het besturingssysteem is bovendien bijzonder veilig. Apple bepaalt namelijk zelf welke apps wel of niet in de App Store komen. Zo houden zij hun eigen software veilig. 96% van alle mobiele malware is geschreven voor Android, omdat deze malware geen toegang kan krijgen tot iOS. Kiest u voor iOS? Dan kiest u voor een toestel van Apple.

Android

Android is opensouresoftware, wat betekent dat het vrij te gebruiken is. Diverse merken, waaronder Samsung, Sony en Huawei maken er dan ook gebruik van. Het systeem is ontwikkeld door Google en heeft veel overeenkomsten met iOS. Echter is het gemakkelijker om het systeem naar eigen smaak te personaliseren. Ook zijn er veel meer toestellen: de software wordt gebruikt door talloze smartphones, waardoor er simpelweg ook meer keuze is. Vindt u Android een fijn besturingssysteem? Kies dan voor deze optie.

Overige systemen

In het lijstje vindt u ook nog diverse andere systemen. Echter zijn deze veel minder populair geworden in de laatste jaren. Eerder was bijvoorbeeld Blackberry nog erg populair. In principe wordt dit bijna niet meer verkocht op de Nederlandse markt. Daarnaast is ook Windows nog een besturingssysteem dat gebruikt wordt door bepaalde smartphones. Ook deze markt wordt steeds minder. Er zijn ook veel minder apps beschikbaar voor deze andere systemen, omdat deze simpelweg minder gebruikt worden. Het is dan ook niet interessant meer voor makers van apps.

losse smartphone

De voordelen van een losse smartphone

Een losse smartphone kopen kent vele voordelen. Een van de voordelen is, is dat u niet langer vastzit aan een abonnement. U koopt simpelweg een losse smartphone, waardoor u geen contractvorm aangaat. Alle toestellen zijn bovendien tegenwoordig standaard al simlockvrij, waardoor u eventueel later ook altijd nog een abonnement kunt afsluiten. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement bij een aanbieder naar keuze. Bovendien ontvangt u geen BKR-registratie door een losse smartphone te kopen. Tegenwoordig is het goed mogelijk dat u deze wel ontvangt, indien u een smartphone abonnement afsluit.

Kies uw favoriete kleur en bestel uw losse smartphone direct

In het overzicht vindt u direct handige informatie. Zo ziet u niet alleen in een oogopslag de prijs, maar kunt u ook gemakkelijk kiezen tussen bepaalde kleuren. Naar wens kunt u direct een kleur uitkiezen, waardoor de prijs van het toestel mogelijk ook veranderd. U kunt vervolgens direct navigeren naar de website naar keuze om hier uw toestel te bestellen. De prijs die wordt getoond in de vergelijkingstool, is ook de actuele prijs van de website naar keuze. Hier kunt u uw nieuwe smartphone gemakkelijk bestellen.

14 dagen bedenktermijn

Als u een online bestelling doet, heeft u altijd nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Vanaf het moment dat u uw losse smartphone ontvangt, gaat deze bedenktermijn in. Bedenkt u zich binnen deze periode toch nog? Dan kunt u de losse smartphone weer terugsturen naar de aanbieder. Dat is vaak kosteloos. Houd er wel rekening mee dat u alles dient terug te sturen, dus ook de handleidingen en bijgeleverde kabels. Tevens moet het apparaat nog in de originele verpakking zitten.

Garantietermijn

Op iedere losse smartphone heeft u een garantietermijn. Dat kan verschillen per aanbieder, maar over het algemeen is dit twee jaar. Eventueel kunt u uw garantie ook uitbreiden met opties bij de aanbieder naar keuze. Zo kunt u bijvoorbeeld een verzekering afsluiten dat bijvoorbeeld ook schade dekt, indien u uw losse smartphone laat vallen. Dan kunt u dat weer laten repareren, zonder hiervoor hoge kosten te betalen. De hoogte van de verzekering is afhankelijk van de waarde van het toestel. Hoe duurder het toestel is, hoe hoger het verzekeringsbedrag ook is. In sommige gevallen is er ook nog een eigen risico, maar dit kan verschillen per verzekering.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wilt u graag een losse smartphone kopen, maar heeft u nog enige hulp nodig bij uw keuze? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier op de contactpagina. Stuur uw vragen of opmerkingen zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen. Onze klantenservice is aanwezig tussen 09.00 en 17.00 uur én dan helpen wij u graag.