Los toestel

Wilt u graag een smartphone kopen, maar wilt u geen abonnement afsluiten? In dat geval kunt u een los toestel kopen. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse toestellen met elkaar vergelijken. U heeft keuze uit diverse merken, waaronder Apple, HTC en Samsung. Hieronder treft u een overzicht van de verschillende smartphones.

Welke smartphone past bij u?

Er zijn verschillende specificaties waar u op kunt letten. Wilt u bijvoorbeeld dat uw toekomstige smartphone een goede camera heeft, wilt u kiezen voor een bepaald besturingssysteem of wilt u gewoonweg dat uw toestel razendsnel is? Als u wilt dat uw toestel dat allemaal kan, zal het ook wel een prijzig model zijn. Als u in dat geval een los toestel kopen gaat, kunt u rekening houden met bedragen tussen 500 en 1000 euro. Uiteraard zijn er ook andere smartphones die veel voordeliger zijn. Zo zijn er een aantal low budget telefoons tot 150 euro waar u uit kunt kiezen. Ook zijn er nog middenklasse toestellen tussen de 150 en 500 euro. Afhankelijk van uw wensen, behoeften én uw budget kunt u een keuze maken.

Kiezen tussen besturingssystemen

Er zijn verschillende besturingssystemen waar uit kunt kiezen. Over het algemeen zijn er twee die écht noemenswaardig zijn: iOS van Apple en Android van Google. iOS wordt alleen gebruikt op de toestellen van Apple, oftewel de iPhones. Android wordt gebruikt op meerdere toestellen, waaronder de merken Samsung, Sony, HTC en LG. De twee besturingssystemen lijken op elkaar, maar hebben ook een aantal verschillen. Hieronder bespreken we de twee verschillende systemen.

iOS-toestellen

iOS is het besturingssysteem van Apple. Dit staat standaard op iedere iPhone. Standaard kunt al gebruik maken van verschillende, uitgebreide opties. Bovendien zijn er ook nog miljoenen verschillende apps beschikbaar, welke u kunt downloaden in de App Store. Het besturingssysteem staat erom bekend dat het uiterst veilig is. Het populaire Amerikaanse merk controleert namelijk handmatig welke apps wel of niet in de App Store mogen verschijnen. Daardoor wordt alles veilig gehouden. Het nadeel is echter dat het systeem alleen wordt gebruikt op de toestellen van Apple, dus als u wilt kiezen voor iOS zult u ook een iPhone moeten kopen. Daar kunt u dan alvast rekening mee houden, indien een los toestel kopen gaat.

Android-toestellen

Android is een besturingssysteem dat wordt gebruikt op veel smartphones. Het wordt namelijk gebruikt door verschillende merken, waaronder Samsung, Sony en LG. Dit systeem is ontwikkeld door Google. Er zijn overeenkomsten met iOS, maar met Android kunt u bijvoorbeeld ook widgets aanmaken. Bovendien zijn toestellen met Android doorgaans goedkoper. Ook de apps zijn vaak voordeliger. Apple-gebruikers zijn namelijk vaker bereid om geld te betalen voor een app. Omdat het systeem door veel verschillende merken wordt gebruikt, zijn er ook veel prijsverschillen. U kunt bijvoorbeeld een los toestel kopen vanaf 75 euro, maar u kunt ook een los toestel kopen van 900 euro. Er zijn dus heel veel smaken waar u uit kunt kiezen.

los toestel kopen

Waarom een los toestel kopen?

Een los toestel kopen heeft een aantal voordelen ten opzichte van een smartphone met abonnement. De toestellen zijn namelijk standaard al simlockvrij en daardoor heeft u een ruime keuze uit aanbieders. Bovendien ontvangt u geen BKR-registratie voor de periode dat u een telefoon moet afbetalen. Immers betaalt u het apparaat in één keer af bij een telecomwinkel. Als u toch een abonnement wilt, kunt u ook sim only vergelijken. Dan heeft u een voordelig abonnement en kunt u een los toestel kopen.

Tweedehands of refurbished los toestel kopen?

Als u een los toestel kopen gaat, kunt u kiezen uit een nieuw model of een refurbished model. Een nieuw toestel is simpelweg een apparaat dat nog nooit gebruikt is. Het komt rechtstreeks uit de fabriek en zit verpakt in de originele verpakking. Een refurbished model is een toestel dat ooit al in gebruik is genomen, maar om wat voor reden dan ook is teruggestuurd naar de fabrikant. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een fout in de software zat, het beeldscherm was kapot of de camera functioneerde niet naar behoren. In dat geval wordt de smartphone teruggestuurd en zal er een expert naar kijken.

Diegene checkt de telefoon op alle specificaties en zorgt ervoor dat de smartphone weer teruggebracht wordt naar zijn originele staat. Indien het nodig is, worden er onderdelen vervangen. Als de smartphone 100% gecheckt is, keert het toestel weer terug in de verkoop. Het model is dan voordeliger verkrijgbaar, omdat er ooit iets mee aan de hand was. Echter is het wel een goede aankoop. Het is immers handmatig gecheckt door een expert!

Wilt u een los toestel kopen?

Wilt u graag een los toestel kopen? Maak dan gebruik van onze handige vergelijkingstool. Indien gewenst, kunt u nog kiezen uit bepaalde merken. Ook kunt u filteren op een bepaalde prijs. Wilt u maximaal 500 euro uitgeven aan uw nieuwe smartphone? Selecteer dit dan bij de opties. Ook kunt u kiezen tussen een bepaald besturingssysteem. Hierboven beschreven we al Android en iOS, maar u kunt ook nog kiezen uit onder andere Blackberry 10 of Windows. Er zijn ook nog enkele andere besturingssystemen waar u uit kunt kiezen. De voorkeur gaat echter uit naar iOS of Android. Deze besturingssystemen zijn uiterst betrouwbaar en hier kunt u ook de meeste (betaalde) apps downloaden. Zo kunt u uw smartphone naar wens uitbreiden.

Hulp nodig bij een los toestel kopen?

Wilt u een los toestel kopen, maar heeft u nog hulp nodig (bij uw keuze)? Stuur ons dan gerust een berichtje. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur en helpt u graag met betrouwbaar en onafhankelijk advies. Stuur al uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen.