LG V30: wel of niet kopen?

De LG V30 is reeds uitgebracht en is strak vormgegeven. De behuizing is zeer compact en het toestel heeft een fijne schermgrootte. In eerste instantie lijkt het model een écht high-end apparaat en is het voorzien van een dubbele camera. De beeldhoek is groter dan bij de meeste concurrenten. Toch zijn de prestaties van het model lager dan bij de meest concullega’s bij Android. Gezien de prijs wel hoog is, maakt dat de smartphone twijfelachtig voor aanschaf. Daarom in dit artikel: LG V30, wel of niet kopen?

Het ontwerp

Het ontwerp van het model is erg fijn. Als u het toestel vasthoudt, heeft u niet echt het idee dat het een 6-inch scherm is. Dat heeft ermee te maken dat het schermformaat vrij groot is en de behuizing is minimaal. Dat is een positief punt. Het model is compact en ligt bovendien lekker in de hand. De achterkant van de smartphone is wel kwetsbaar.

Geluidskwaliteit

De luidspreker valt een beetje tegen. Als u via de hoofdtelefoon luistert, geniet u van een goed geluid. Echter is de luidspreker daarentegen veel minder goed. Zo werkt een iPhone X of een iPhone 8 veel beter op luidspreker.

Scherm

De LG V30 beschikt over een oledscherm. Deze nieuwe technologie is erg populair. Verschillende reviewers meldden eerder wel problemen met het oledscherm. Echter heeft LG ervoor gezorgd dat deze toestellen goed werken. De kleurrijke beelden zijn erg mooi en als u op zoek bent naar een smartphone met een scherp beeld, is dit zeker een aanrader.

De LG V30 heeft de allerhoogste helderheid van alle schermen van smartphones op moment van schrijven. Ook in de volle zon kunt u dus gemakkelijk het beeldscherm bekijken. Dat is tijdens de zomermaanden wel erg fijn.

Camera

Het toestel heeft een dubbele camera. De tweede lens is bedoeld voor andere invalshoeken, wanneer u bijvoorbeeld een grotere beeldhoek wilt maken als u landschappen of gebouwen wilt vastleggen. De primaire camera heeft een grote lensopening, met een fijne diafragmawaarde van maar liefst f/1.6. De camera is relatief consistent en is vrij snel. Vooral warmere kleuren komen goed op de foto. Toch is de lensflare redelijk storend aan het model. De foto’s van de tweede camera zijn ook beduidend minder dan de eerste. Voor de prijsklasse ligt de camera daarmee onder de maat. Op videogebied werkt het goed. De Cine Video-modus biedt vele mogelijkheden, waaronder leuke filters.

Hardware

Standaard heeft het model een werkgeheugen van 4 GB en dat is voor zijn klasse prima. U geniet bovendien van 64 GB-opslagruimte, wat over het algemeen voldoende is. Qua gameprestaties kan het model nog een aantal jaren mee. Voor de momenteel zware grafische spellen werkt het goed. Als de spellen nóg zwaarder worden in de aankomende jaren, kunt u ervoor kiezen om de instellingen van de resolutie terug te schroeven naar 2160×1080 pixels.

Software

Het model maakt uiteraard gebruik van Android. Er zijn verscheidene onnodige apps uit het systeem verwijderd en daarmee is het toestel sneller dan haar voorgangers. Ook is er een mogelijkheid tot een ‘always-on’-scherm. Zo kunt u een tweede scherm ontwikkelen. Zo kunt u altijd kijken naar uw meldingen. Ook de fijne nachtmodus is handig. Op gebied van ondersteuning is LG echter beperkt. De accuduur is goed, maar niet briljant.

Conclusie LG V30

De LG V30 is geen absolute topper in vergelijking tot de prijs. Deze is iets aan de hoge kant. Er zijn verschillende snellere toestellen met een betere accu voor deze. Het strakke, slanke en waterdichte ontwerp kan echter een reden zijn waarom je voor dit model kiest. Koop bij voorkeur wel een goed hoesje voor het toestel, want er ontstaat maar al te gauw een grote barst in het scherm als u deze laat vallen. Wilt u dit toestel of een ander model kopen? Vergelijk mobiele telefoonabonnementen van verschillende aanbieders en bespaar op uw abonnementskosten!