iPhone XS

De iPhone XS is een nieuw toestel van Apple en werd geïntroduceerd in september 2018. Het is de nieuwe variant van iPhone X en is daarmee ook even groot. Echter beschikt het toestel over een verbeterde kleurensamenstelling, is Face ID verbeterd én maakt het toestel nog betere foto’s. In dit artikel vertellen we over de nieuwe features van deze smartphone van Apple.

1. Super Retina OLED-scherm

Deze nieuwe iPhone XS beschikt over een bijzonder beeldscherm: een Super Retina OLED-scherm. De schermresolutie is bijzonder goed en het aantal pixels per inch is ontzettend hoog: 450 ppi. De dynamische kleurweergave is fors verbeterd en momenteel is dit dus ook de meest kleurrijke smartphone van dit moment.

Zowel de iPhone XS als de iPhone XS Plus ondersteunen bovendien Dolby Vision en HDR10. Voor de doorsnee consument zegt dit wellicht niet zoveel, maar dat houdt in dat foto’s, video’s, films en apps op een mooie manier worden weergegeven. De pixeldichtheid is ronduit prachtig en daar zijn wij dan ook zeker over te spreken. Het Super Retina OLED-scherm is dan ook écht super!

2. Een kwalitatieve camera

De iPhone XS beschikt over een kwalitatieve camera. Aan de achterzijde is ruimte voor een dubbele camera met een True Tone-flitser, terwijl de voorzijde beschikt over een enkele camera.

Aan de achterkant beschikken beide camera’s over twaalf megapixels. Dit wordt ondersteund met een True Tone flitser. Een van de camera’s beschikt over een wide-angle lens, terwijl beide lenzen optische beeldstabilisatie hebben. De camerasensor beschikt ditmaal over meer pixels, wat ook zorgt voor betere foto’s.

Op de voorzijde zit een enkele camera. Deze is overigens dezelfde als op de iPhone X. Echter heeft Apple deze camera wel verbeterd: gezichtsherkenning werkt namelijk beter en sneller. Je kunt de iPhone XS nu ook ontgrendelen als je je smartphone schuin houdt. Dat was bij de iPhone X niet mogelijk.

Met dit toestel heeft u verder nog de mogelijkheid om de achtergrondscherpte nadien te bewerken. Eerder zagen we deze feature ook op Android-toestellen. Apple heeft deze feature dus nu ook verwerkt in haar nieuwe smartphones.

3. Hardware

Apple heeft een krachtige chip ontwikkeld voor de iPhone XS: de Apple A12 Bionic chip. Deze chip wordt bijgestaan met 4GB werkgeheugen. Tezamen zorgt dat voor een flinke boost en een forse snelheid. Daarmee kunt u gemakkelijk meerdere taken uitvoeren.

4. Dubbele simkaart

Voor het eerst heeft Apple de dubbele simkaart geïntroduceerd. Echter passen er vooralsnog geen twee simkaarten in. U kunt namelijk een fysieke simkaart plaatsen en een zogeheten eSIM. Laatstgenoemde werkt via een provider. Het is nog niet duidelijk welke providers in Nederland dit gaan aanbieden.

5. Software

Uiteraard is de iPhone XS voorzien van iOS. Apple heeft standaard de meest recente software geïnstalleerd: iOS12. In deze nieuwe versie van iOS is er onder andere gewerkt aan verbeteringen aan de camera, de assistent Siri, de schermtijd, verschillende fotofuncties en tot slot is de beveiliging verbeterd. Ook presteren de iPhones nu nog beter.

6. Verbeterde batterij

De accu van het toestel is eveneens verbeterd. Deze is niet alleen iets groter geworden, maar ook werkt de chip veel zuiniger. Dat betekent dus ook dat de accu langer meegaat. Bij normaal gebruik gaat het toestel gemakkelijk een dag mee. Als u geen gebruikmaakt van internet, zal het toestel gemakkelijk meerdere dagen meegaan.

De iPhone XS kopen?

Wilt u de iPhone XS kopen? Dan kunt u gemakkelijk mobiele telefoons vergelijken met behulp van onze GSMvergelijker. Bekijk gerust onze gsm aanbiedingen en bekijk welke aanbieder de iPhone XS het voordeligste aanbiedt. U kunt mobiele telefoons met abonnement vergelijken, maar u kunt ook een los toestel kopen. Eventueel kunt u laatstgenoemde combineren met een sim only abonnement.