‘iPhone X Plus krijgt 6,5-inch scherm’

De iPhone X is met een 5,8-inch scherm de grootste iPhone ooit. Toch is de behuizing van het model kleiner dan die van de iPhone 8 Plus. Naar verluidt kan het dus nóg een maatje groter. De iPhone X Plus zou een 6,5-inch scherm krijgen.

LG OLED-scherm

Volgens bronnen zou de grotere iPhone X het OLED-scherm van LG krijgen. LG zou het scherm gaan leveren: deze zou maar liefst 6,5-inch groot worden. Samsung is momenteel de enige leverancier van OLED-schermen voor de iPhone. Natuurlijk is het niet wenselijk voor Apple, maar Samsung doet goede zaken.

Apple wil graag minder afhankelijk worden van Samsung. Achter de schermen wordt daarom gekeken naar een samenwerking met LG. Het bedrijf zou samen met LG sinds 2017 al bezig zijn met het opzetten van een nieuwe fabriek. Volgens bronnen zou LG vanaf september dit jaar 15 tot 16 miljoen OLED-schermen leveren.

Vier nieuwe iPhones in 2018

Het zijn natuurlijk geruchten, maar naar verluidt zouden er dit jaar vier nieuwe iPhones op de markt komen. In maart zou een vernieuwde iPhone SE beschikbaar zijn. In september wil het Amerikaanse merk maar liefst drie nieuwe iPhones op de markt brengen.

Er zou naast een nieuwe iPhone met een 5,8-inch scherm ook een iPhone X Plus met een 6,5-inch scherm verschijnen. Daarnaast zouden er plannen zijn voor een 6,1-inch LCD-scherm. Deze zou lijken op de huidige iPhone X, maar zou een goedkopere variant zijn. Na de SE zal de traditionele homeknop dan helemaal verdwijnen.

Wat vindt u van deze ontwikkelingen van de iPhone? Bekijk hier het assortiment van de huidige mobiele telefoons van het Amerikaanse merk.