‘iPhone SE 2 verschijnt volgende maand’

Naar verluidt zou er volgende maand een nieuwe iPhone SE 2 verschijnen. Dat is niet bevestigd door Apple, maar wel zouden fabrikanten van iPhone-hoesjes hier al van op de hoogte zijn. De nieuwe iPhone SE 2 zou, net als de iPhone 7 en nieuwer, niet langer zijn voorzien van een reguliere koptelefoonaansluiting.

iPhone SE 2 wordt een 4-inch model

Volgens de bron zou het nieuwe toestel van Apple wederom een 4-inch formaat zijn. Ook zou het toestel gewoon een Touch ID krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het dan ook geen miniatuurversie van de huidige iPhone X. Er zijn nog steeds grotere randen op het toestel, net zoals we die gewend zijn bij de huidige SE. Het houdt daarmee de oude looks, inclusief de traditionele thuisknop.

Geen reguliere koptelefoonaansluiting

Vanaf de iPhone 7 heeft Apple ervoor gekozen om de reguliere koptelefoonaansluiting te verwijderen van het toestel. Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple de iPhone 6s uit het assortiment halen. Daarmee worden er straks geen iPhones meer verkocht met een reguliere koptelefoonaansluiting. U zult daarom een Lightning-naar-mini-jack-adapter moeten hebben om nog muziek te kunnen luisteren. Ook bluetooth-oortjes of oortjes met een Lightning-connector behoren natuurlijk tot de mogelijkheden.

‘iPhone SE 2 kan draadloos opladen’

De nieuwe iPhone SE 2 zal naar alle waarschijnlijk een A10 Fusion-chip krijgen. Deze is maar liefst 40 procent sneller dan de chip in de huidige SE. Waarschijnlijk kunt u dit nieuwe model ook draadloos opladen. Echter is dat nog niet helemaal zeker. Dat is wel het geval bij de iPhone 8 en het X-model.

Releasedatum

Het nieuwe toestel van Apple zou vanaf volgende maand in de winkels verkrijgbaar zijn. Er zijn echter nog geen registraties gemaakt door Apple in de EEC-database. Dat is verplicht, indien Apple (of een andere smartphonemaker) besluit om een nieuw toestel op de markt te brengen. Over het algemeen lanceert Apple overigens nooit producten in de maand mei. Het zou ons dus ook niet verbazen als het toestel pas in juni wordt aangekondigd.