iOS 12: wat weten we tot nu toe?

iOS 12 is in de maak. De eerste ontwikkelaars-releasedatum van de nieuwe software zal in juni 2018 zijn. In de zomer wordt het nieuwe besturingssysteem getest en in september wordt de nieuwe software aangeboden aan alle iOS-gebruikers. De nieuwe versie krijgt onder andere nieuwe functies en waarschijnlijk ook een redesign.

Aankondiging WWDC

iOS 12 wordt hoogstwaarschijnlijk aangekondigd in juni. Jaarlijks vindt er een groot event voor developers plaats: de WWDC. Het is gangbaar dat Apple op dit evenement informatie geeft over nieuwe besturingssystemen. Naar verwachting zullen zij dat dit jaar ook doen. Apple kan op dat moment al een vrij compleet beeld schetsen van de updates. Niet alleen iOS wordt ge-update, maar ook macOS, watchOS en tvOS worden voorzien van updates.

Ondersteuning van iOS 12 op iPhones

In principe zal het nieuwe besturingssysteem kunnen draaien op de smartphone waar iOS 11 nu ook op draait. Naar verwachting kan het wel wat ‘moeilijker’ worden voor de iPhone 5s en de iPad mini 2 en 3. Deze hebben namelijk een processor, welke lager is dan de A8.

Tip: op zoek naar een nieuw smartphoneabonnement? Start direct met mobiele telefoons vergelijken en bespaar op uw abonnementskosten.

Nieuwe functies

Naar alle waarschijnlijkheid zal het mogelijk worden om groepsgesprekken aan te gaan in FaceTime. Dat is natuurlijk een ontzettend leuke feature, want zodoende kunnen je tegelijkertijd met elkaar praten. Deze functie is al mogelijk met Facebook Messenger. Ook zal er waarschijnlijk een donkere modus komen. Dat verbruikt minder energie en bovendien is een donkere modus prettiger voor je ogen. Vooral op de iPhone X zal dit een flinke vooruitgang zijn, omdat dit toestel is voorzien van een oled-scherm.

Waarschijnlijk wordt iMessage automatisch gesynchroniseerd via de iCloud. Deze functie zou in principe in iOS 11 al komen, maar dat was toen niet gelukt.

Een nieuw design

Naar alle waarschijnlijkheid krijgt de nieuwe iOS-versie ook een nieuw design. Tot nu toe zijn daar nog geen aanwijzingen voor, maar het is zeker aannemelijk. Het was maar liefst vijf jaar geleden dat de huidige stijl werd veranderd: dat was in iOS 7. Door een redesign te bieden kan het Amerikaanse merk weer een lijn op de markt brengen.

Releasedatum

iOS 12 zal eerst nog uitgebreid worden getest gedurende de zomer. Dat zal eerst worden getest door ontwikkelaars, voordat het wordt uitgebreid naar de publieke versie. Als Apple dan alle foutjes uit de software heeft gehaald, wordt de software beschikbaar voor iedereen. Dat zal waarschijnlijk in september zijn. Rond die tijd komen ook weer nieuwe iPhones op de markt.