iOS 11 komt vandaag uit: dit is er nieuw

Apple brengt vanavond een nieuwe update uit: iOS 11. Er zijn ontzettend veel wijzigingen en zowel de iPhone als de iPad gaat flink over de schop.
iphone x ios 11

Control Center en App Store

De twee meest opvallende wijzigingen zijn het vernieuwde design van de App Store en de mogelijkheid om het Control Center te wijzigen. Met laatstgenoemde kunt u nu zelf een indeling kiezen. Wilt u bijvoorbeeld andere knopjes in het Control Center, zoals bijvoorbeeld de zaklamp of de energiebesparingsstand? Dat kunt u vanaf nu zelf kiezen.

Ook de App Store krijgt een flinke wijziging. Er komen twee nieuwe secties bij, namelijk ‘Vandaag’ en ‘Games’. In ‘Vandaag’ toont men de nieuwste apps met een korte uitleg en bij ‘Games’ worden de meest recente games uitgelicht.

Augmented reality

Daarnaast heeft Apple nog een grote wijziging ingevoerd: de AR Kit. Met behulp van deze nieuwe technologie kunnen gebruikers virtuele objecten in de echte wereld plaatsen met behulp van een iPhone of iPad. De AR Kit herkent oppervlakken en kan daarop virtuele objecten op schaal projecteren. Dat is ontzettend toffe feature.

Moet u eens nagaan als uw tafel plotseling verandert in een groot virtueel bordspel. De meubels worden exact geschaald door uw iPhone of iPad en dat biedt spectaculaire beelden. De AR Kit werkt middels de camera.

Niet storen modus wordt uitgebreid

Autobestuurders en een iPhone in de hand: dat wil Apple niet langer. De Apple Kaarten-app krijgt daarom een niet storen modus. Als u achter het stuur zit, zal uw iPhone de notificaties van nieuwe berichten achterwege laten. Indien u in een rijdende auto zit, zal uw iPhone voorstellen om de ‘Do Not Disturb While Driving’ modus te activeren. Als u geen bestuurder bent van de auto, kunt u deze melding vooralsnog negeren.

Eventueel kunt u ook instellen dat uw iPhone een reactie stuurt naar mensen die u proberen te bereiken. Indien u antwoordt met urgent, kunt u echter toch nog een reactie achterlaten.

Siri

Siri krijgt een tweede stem erbij. Het is een mannelijke stem en deze leert zichzelf nieuwe dingen aan. Op basis van eerder gedrag wordt het gepersonaliseerd. U kunt zelf doorgeven welke informatie u wilt over een bepaald onderwerp. Zo maakt u uw iPhone nóg persoonlijker.

ipad pro ios 11

Ook de iPad krijgt een terechte verandering

Alhoewel iOS 11 ook de nodige nieuwe functies brengt aan de iPhones, zal het zorgen voor een nóg grotere wijziging in de iPads. Het wordt namelijk veel gemakkelijker om te multitasken op een iPad. U kunt namelijk twee apps openen en zodoende kunt u twee items tegelijkertijd bekijken. Met behulp van een ‘drag en drop’ systeem wordt dit ontzettend gemakkelijk. Het is compatibel tussen bijvoorbeeld de diensten mail en Dropbox. Zo kunt u foto’s uit Dropbox slepen naar uw mail en deze op die manier gemakkelijk doorsturen.

Uw iPhone of iPad updaten

U kunt uw iPhone of iPad gemakkelijk updaten. Navigeer hiervoor naar instellingen > algemeen > software-update en bekijk of de update voor al beschikbaar is voor uw device. iOS 11 is beschikbaar voor de iPhones vanaf de 5S. Oudere besturingssystemen kunnen helaas niet meer worden ge-update naar deze nieuwe versie. De besturingssystemen voor de iPad zijn beschikbaar voor de vijfde generatie, Mini 2, Air of nieuwer. Oudere versies worden helaas niet ondersteund.

Maak een back-up van uw device

Als u uw iPhone of iPad wilt updaten naar iOS 11, is het raadzaam om eerst een back-up te maken. U kunt een back-up maken via onder andere iCloud of via uw computer. Mocht er in dat geval iets mis gaan, kunt u altijd nog terug naar een oudere versie.

 

Benieuwd naar de iPhone X? Lees dan dit artikel!