Inkomende berichten op iPhone worden geblokkeerd in iOS 11 tijdens autorijden

Apple heeft op haar website in een preview over iOS 11 laten weten dat de iPhone word geblokkeerd voor sms verkeer tijdens het autorijden. Dat wil zeggen dat de iPhone in de niet storen modus overgaat. U kunt automatisch laten weten dat u aan het rijden bent. De iPhone zal opmerken dat u aan het autorijden bent door middel van bewegingen. De modus mag dan automatisch in werking treden maar een bijrijder die met u meereist kunnen de notificaties wel ontvangen voor u. Op uw iPhone scherm zal een waarschuwingsmelding staan waarin word vermeld dat u geen notificaties kunt ontvangen. 

Niet storen treedt automatisch in werking tijdens autorit

De iPhone kan zelfs geautomatiseerd berichten sturen naar de mensen die u trachten te bereiken. Stel u bent niet aan het autorijden dan kunt in de notificatie aangeven dat u stil staat of in ieder geval niet rijdt. Apple is helaas niet de eerste die met deze modus komt. Concurrent Samsung heeft al een vergelijkbaar systeem geïntroduceerd voor haar gebruikers.

Nooit meer verdwalen dankzij nieuwe update in kaarten

Een andere handige nieuwe feature voor de iPhone tijdens het reizen is dat u met de nieuwe update straks ook op kaarten plattegronden kunt bekijken. U heeft het vast vaker ervaren dat u op een onbekend vliegveld staat en u moet al lopende zoeken naar het dichtstbijzijnde restaurant. Of op vakantie in Italië of Spanje en u wilt graag shoppen? Dat is dan verleden tijd want u kunt wereldwijd plattegronden bekijken of er restaurants, winkels of luchthavens in de buurt zijn.

De iPhone als persoonlijk verlengstuk van u zelf

Apple streeft ernaar om de gebruikers zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo kan het bedieningspaneel straks ook naar uw eigen smaak worden aangepast. Met simpele tikjes de verlichting aanpassen of andere functie’s toevoegen die u het meeste gebruikt. iOS 11 is beschikbaar voor de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s en plus varianten, iPhone SE, iPhone 7 en plus. Zoals u ziet valt de iPhone 5 daar dus buiten net als de iPad 4. Dit heeft te maken met de 64 bits systemen waarop iOS 11 enkel kan draaien.

iPhone aanbiedingen vergelijken

Bent u trotse eigenaar van een iPhone 5? Dan kunnen wij ons voorstellen dat het vervelend is dat deze update aan uw neus voorbij gaat. De eerste 5 kwam in 2012 op de markt en in de tussentijd is er alweer veel veranderd. Bent u gehecht aan het model van deze iPhone dan kunt u overwegen om de iPhone SE aan te schaffen. Er zijn voldoende iPhone aanbiedingen verkrijgbaar dus er is altijd eentje geschikt voor u. De iPhone 7 is momenteel toch wel het populairst dus u kunt ook vrijblijvend alle iPhone 7 aanbiedingen vergelijken.