Zo vind je de beste telefoon deal

Een nieuw telefoonabonnement kiezen, zorgt vaak voor keuzestress. Welke telefoon heeft de beste opties voor jou en welk abonnement is voor jou de beste deal? Met het doorlopen van onderstaande tips en keuzemogelijkheden, creëer je een wensenlijstje waarmee je eenvoudig de beste deal kunt vinden.

Maak een keuze tussen iOs en Android

Door te starten met de keuze in besturingssystemen kun je het jezelf heel wat eenvoudiger maken. Want heb je je keuze tussen iOs en Android bepaald, dan ben je zo ongeveer al op de helft. Kies je voor iOs dan hoef je niet verder te kijken welke merk telefoon je wil. Kies je voor iOs heb je namelijk direct de keuze voor Apple en dus de iPhone gemaakt. Kies je voor Android, dan valt de iPhone af maar heb je nog wel wat merken over. Denk maar aan Samsung, Huawei en HTC bijvoorbeeld.

Niet verwijderbare apps

Heb je nu een Samsung telefoon en ben je daar erg tevreden over, dan kan de keuze voor weer een Samsung slim zijn. Elk merk legt namelijk een soort van schil over het besturingssysteem met eigen niet te wissen apps. Goed om te weten en mee te nemen in je keuze voor een nieuwe mobiel.

Andere apparatuur

Heb je naast een telefoon ook een laptop of tablet, dan kan die apparatuur mede je keuze bepalen. Apple kan onderling heel eenvoudig data uitwisselen en alles synchroniseren bijvoorbeeld. Maar ook de logica van het systeem kan je helpen om snel alle functies van je nieuwe telefoon onder de knie te krijgen.

Waarvoor gebruik je je telefoon

De tijd dat we een telefoon alleen hadden om te bellen, is voorbij. Sterker nog, er zijn heel wat mensen die bijna niet bellen maar hun telefoon wel intensief gebruiken. Bijvoorbeeld voor WhatsApp, e-mail, nieuwsberichten maar ook het luisteren van muziek, doorsturen of bekijken van filmpjes, maken van foto’s en ga zo maar door. De manier waarop jij je telefoon gebruikt, heeft invloed op waar je het beste op kunt letten bij een nieuwe telefoon. Zelfs je leeftijd is daarbij bepalend.

Ben je wat ouder, dan wil je gebruiksgemak. Een goed afleesbaar scherm en duidelijke menu’s en/of wat grotere fysieke knoppen. Zet deze opties dan ook hoog op je wensenlijstje.

Ben je jonger dan wil je downloaden, uploaden, filmpjes kijken, muziek luisteren en het liefst alles tegelijk. Kies dan voor krachtige processor maar liever ook voor een batterij die wat langer mee gaat zodat je niet telkens tussen door je telefoon hoeft op te laden.

Internet

Goed bereikbaar zijn, is met je telefoon natuurlijk een must. E-mails versturen onderweg of bellen en tegelijk via WhatsApp bereikbaar zijn bijvoorbeeld is vandaag de dag heel gewoon. Door je abonnement van je telefoon te combineren met je internet thuis (en eventueel ook met je tv abonnement) kun je veel geld besparen en beter bereikbaar zijn. Een internet combi deal maakt het leven veel eenvoudiger en zorgt er dus ook nog voor dat je geld overhoudt voor andere leuke dingen. Het internet bepaald overigens mede jouw uploadsnelheid. Niet onbelangrijk dus.