Voldoende speelruimte bij Alles-in-1 producten volgens ACM

De ACM heeft een marktstudie verricht onder Alles-in-1 producten en kwam tot de conclusie dat er nog voldoende geconcurreerd kan worden. Er worden veel meer bundels aangeboden waaruit de consument kan kiezen. Het gaat om abonnementen waarbij vaste telefonie, internet, tv en mobiel worden geboden. De providers bieden allerlei extraatjes aan om de klant te overreden. De concurrentie strijd tussen de providers zal hierin nog geen problemen opleveren aldus de ACM.

Meer keuze in Alles-in-1 pakketten

Voor de consument is een Alles in 1 pakket juist handig zij kunnen alles onderbrengen in één pakket. De afgelopen jaren voegen providers hier ook mobiele diensten aan toe. KPN bijvoorbeeld biedt de nieuwe klant extraatjes zoals het pluspakket of gratis series en films. KPN presenteert is ook zo’n voorbeeld waarbij er naar exclusieve series gekeken kan worden. Toch rijst er de laatste tijd kritiek op bij KPN omdat het pluspakket aardig uitgedund word. Zo worden er bepaalde zenders uit het pakket gehaald omdat deze bijvoorbeeld niet genoeg kijkcijfers heeft. Het populaire HBO is al uit het pluspakket verdwenen net zoals E entertainment.

Populaire HBO alleen verkrijgbaar bij Ziggo

Bij Ziggo is er nog wel de mogelijkheid om te kunnen kijken naar HBO want zij hebben deze nog wel in een aanvullend pakket. HBO heeft de uitzendrechten van de populaire serie Game Of Thrones die vanaf vandaag weer te zien is. Toch zag de ACM wel risico’s omdat een consument nu minder snel zal overstappen. Dit heeft te maken met het feit dat losse diensten nu duurder blijken. Hoe meer bundels men kiest des te goedkoper het abonnement wordt. Ook is het vergelijken ingewikkelder geworden omdat er verschillende aanbiedingen zijn. De ene heeft meer belminuten of sneller internet. De aanbiedingen verschillen daarom onderling.

Consument kiest voor sneller internet

Vooral het verschil in aanbod tussen de providers zou overstappers moeten trekken, het hangt er dus maar net vanaf waar de consument behoefte aan heeft. Over het algemeen is dat toch wel sneller internet wat bij KPN weer heel aantrekkelijk blijkt. En hoe meer bundels er worden gekozen des te groter het voordeel. Zo kan men onderling MB’s weggeven aan een familielid of partner bij KPN. Voorwaarde hiervoor wel is dat de abonnementen op hetzelfde adres staan ingeschreven. De grootste providers in het geheel zijn dus Ziggo en KPN zij hebben een vast en mobiel netwerk. Hierdoor kunnen zij veel meer klanten aantrekken. De kleine partijen zoals Tele2 en T-Mobile moeten het hebben van enkel een mobiel netwerk, zij kopen zich in bij de grote providers om ook Alles-in-1 pakketten te kunnen bieden. De ACM vreest dan ook dat de kleine providers uiteindelijk zullen verdwijnen van de Telecommarkt.

ACM voert momenteel marktanalyse uit

De ACM blijft deze markt dan ook in de gaten houden dus wanneer het vergelijken bemoeilijkt word zullen zij ingrijpen. Op dit moment profiteert de consument van de huidige markt dus blijft de Autoriteit van een afstand toekijken. Om met elkaar te kunnen concurreren moeten providers hun aanbiedingen laten aansluiten op de wens van de klant. Toch word er momenteel een marktanalyse uitgevoerd onder de telecomaanbieder. Dit moet de concurrentiestrijd onderling bevorderen waar nodig kan de ACM ingrijpen omdat ervoor te zorgen dat de kleine spelers genoeg speelruimte krijgen.

Er moet geconcurreerd kunnen worden door scherpe tarieven te bieden voor de Alles in 1 pakketten. Het aanbod moet daarin voldoende zijn zoals de extra diensten die geboden worden. Wanneer deze zouden vallen omdat de kleine providers er niet meer tussen kunnen komen. Dan zal de ACM optreden en ruimte maken. KPN gaf eerder al aan de prijzen voor de abonnementen te gaan verhogen. De consument moet de telecom abonnementen blijven vergelijken. Het gaat er hierbij om dat men waar krijgt voor zijn geld net zoals dat geldt voor andere financiële producten op de markt.

Gsm abonnementen vergelijken op prijs

Vergelijk op GSMvergelijker.com telefoons en abonnementen of alleen sim only abonnementen. Bekijk hoeveel u kunt besparen op uw telecomkosten. Gelet op het feit dat u nu apart de kosten voor een gsm toestel moet betalen. Geld lenen kost namelijk geld dus sluit u een abonnement af waarbij u kiest voor een toestel? Dan gaat u in feite een krediet aan waarbij u uw toestel maandelijks terugbetaalt. Een krediet bij een smartphone kan problemen opleveren bij een eventuele hypotheek aanvraag.