Hoeveel data verbruikt u met uw smartphone?

De afgelopen jaren is het dataverbruik op de mobiele telefoon gestegen. Hoeveel verbruikt u eigenlijk met uw smartphone? De providers bieden tegenwoordig grotere databundels aan zodat consumenten meer kunnen surfen. Whatsappt u veel? Dan heeft u niet heel veel data nodig. Als u daarentegen veel filmpjes en video’s bekijkt dan word het anders.

Voorkeur voor 4G internet

De meeste consumenten maken liever gebruik van snel 4G internet. Het is namelijk erg vervelend als u een filmpje probeert te downloaden of te streamen en de snelheid is niet voldoende. Er bestaan al apps waarmee u uw MB’s kunt checken. Deze apps laten zien hoeveel u verbruikt per dag of per maand. Over het algemeen kiezen consumenten voor een databundel van 4 tot 10GB tegenwoordig. Een paar jaar terug was 1GB nog de norm. Maar daaruit bleek dat dit niet altijd voldoende was. De kosten voor de databundels zijn goedkoper geworden. Tijdens het vergelijken van abonnementen wordt er dan ook specifiek gekozen voor een snel data abonnement.

Flinke data bundels anno 2017

KPN biedt klanten nu zelfs data bundels van 50 tot 100GB en wanneer men meerdere diensten afneemt krijgen zij dubbele data cadeau. Het is wel zo dat de snelheid afhankelijk is van het surfgedrag. Want hoe sneller het internet hoe meer men verbruikt. Immers het laden van een pagina gaat zo snel dat het makkelijker is om ook andere pagina’s te bezoeken. Elke dag is anders voor dataverbruikers want niemand weet hoeveel hij de volgende dag zal surfen. Normaal verbruik zoals het lezen van emails, facebook pagina checken en een beetje surfen komt op zo’n 500 MB per maand.

Geen enkele consument hetzelfde

Maar omdat niet elke consument hetzelfde surfgedrag vertoont kan dit ook veel hoger uitvallen. En better be safe than to be sorry kiezen consumenten altijd meer GB’s. Met 3GB zitten de meesten wel goed. Maar gebruikt u de smartphone ook voor uw werk? Dan wordt het aantal MB’s dat verbruikt word ook hoger. Met 5 tot 10GB per maand zit u altijd goed en de prijzen voor deze bundels zijn niet echt duur. Vooral wanneer u een sim only abonnement kiest zult u altijd goedkoper uit zijn. Een abonnement waarbij u ook nog uw smartphone moet afbetalen is in de regel veel duurder.

Onbeperkt sms’en en bellen?

Wel wordt er vaker gekozen voor abonnementen waarbij er onbeperkt gebeld en gesmst kan worden. De kleinere abonnementen waarbij men 100 min/100 sms bijvoorbeeld krijgt zijn duurder. Ook moet men dan veel meer bijbetalen voor zijn toestel. Een abonnement waarbij bellen en sms’en onbeperkt is is eigenlijk goedkoper. Kiest men daar een toestel bij dan komt daar gemiddeld €23 per maand bij. Dan betaalt men voor een onbeperkt bellen en sms’en en data van 5GB abonnement €43 per maand. Gaan we kijken naar een sim only abonnement waarbij onbeperkt bellen en sms’en zit? Dan ziet u dat de prijzen een stuk goedkoper worden, wel is de databundel minder. Hoe meer data u dan kiest hoe duurder het abonnement word.

Top 5 goedkoopste Sim only onbeperkt bellen en sms'en

AanbiederInternet MBBelbundelSms bundelAbo p/mnd
Ben0OnbeperktOnbeperkt€7,50
Youfone1,25 GB 3GOnbeperktOnbeperkt€11
Simyo0OnbeperktOnbeperkt€12
Tele21 GB 4GOnbeperktOnbeperkt€14
T-Mobile1 GB 4GOnbeperktOnbeperkt€19
De top 5 goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt bellen en sms'en

Sim only vergelijken

Wilt u meer sim only abonnementen vergelijken? Dat kan natuurlijk ook door te kiezen voor de scherpste sim only bespaart u enorm. Filteren op data of op aantal belminuten alles is mogelijk. Start uw zoektocht naar de goedkoopste mobiele provider en stap vandaag nog over op GSMvergelijker.com.