Goedkoop abonnement

Bent u op zoek naar een nieuw abonnement, maar wilt u niet te veel uitgeven? U vindt hier een goedkoop abonnement van talloze verschillende aanbieders. Met behulp van de onderstaande vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. Filter eventueel op toestel, provider, aantal belminuten, hoeveelheid internetdata, maximale toestelprijs en contractduur. U kunt via de rekentool zowel een abonnement verlengen als een nieuw goed abonnement afsluiten.
Goedkoop abonnement? Een compleet overzicht!

Over het algemeen wisselen consumenten iedere twee jaar van telefoonabonnement. Sommige mensen kiezen ervoor om trouw te blijven bij dezelfde aanbieder, terwijl anderen liever overstappen naar het goedkoopste abonnement. Iedere provider heeft regelmatig leuke deals, maar door de grote hoeveelheid providers ziet u mogelijk door de bomen het bos niet meer. Met behulp van de handige vergelijkingstool kunt u echter gemakkelijk en snel de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Op die manier vindt u ongetwijfeld het beste abonnement met het juiste toestel.

Gebruik de handige zoekfunctie

De vergelijkingstool werkt ontzettend gemakkelijk. Bovenin vindt u de handige zoekfunctie. Met behulp van deze functie kunt u uw favoriete toestel direct zoeken. Standaard zijn er al een aantal telefoons geselecteerd, maar mocht uw toestel naar keuze daar niet bij staan kunt u de zoekfunctie raadplegen. Binnen slechte enkele seconden vindt u het toestel naar keuze via verschillende providers.

Een provider selecteren

Soms kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een bepaalde provider. Diverse providers hebben namelijk leuke deals, indien u bijvoorbeeld thuis ook gebruikmaakt van deze provider. Zo krijgt u korting als u KPN-thuis heeft (voor uw internet, telefonie en tv) in combinatie met een KPN-abonnement voor uw smartphone. Ook Vodafone en Ziggo werken samen om deze combinatie mogelijk te maken. Zo krijgt u bij deze bedrijven standaard vijf euro korting op uw abonnement en krijgt u gratis dubbele internetdata. Het loont daarom soms om een iets duurder abonnement te kiezen voor deze voordelen.

Personaliseer het overzicht

Indien gewenst kunt u het overzicht personaliseren. Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven wat de maximale abonnementsprijs mag zijn. Ook kunt u aangeven hoeveel het toestel maximaal mag kosten. Zo kunt u gemakkelijk binnen uw eigen budget blijven en filtert u de te dure abonnementen en toestellen uit het overzicht.

Ook kunt u aangeven hoeveel minuten u wilt en uit hoeveel GB uw databundel mag bestaan. Houd er rekening mee dat de nieuwste smartphones steeds meer data verbruiken. Dat heeft ermee te maken dat onder andere foto’s’ en video’s veel groter zijn (in MB’s). Als u deze dan verstuurt via WhatsApp, Snapchat of een andere app verbruiken deze meer data. De smartphones van nu verbruiken daarmee meer. Houd daar rekening mee. Soms is het dan ook wenselijk om iets meer data te nemen dan bij uw voormalige abonnement.

Een- of tweejarig contract?

Als u een goedkoop abonnement wilt afsluiten, kunt u altijd kiezen tussen eenjarig of een tweejarig contract. Een eenjarig contract is over het algemeen iets duurder. U dient uw toestel namelijk sneller af te lossen, waardoor de maandelijkse kosten hoger zijn. Ook is het abonnement vaak net iets duurder, omdat u in principe maar een jaar klant blijft bij de provider. Indien u zich twee jaar aan de provider bindt, wordt dat beloond met extra voordeel. Als u echter na een jaar weer wilt wisselen van smartphone, kan het ook raadzaam zijn om te kiezen voor een eenjarig contract.

Goedkoop abonnement

Ontvang ik een BKR-registratie?

Sinds 1 mei 2017 zijn er nogal wat veranderingen geweest op het gebied van telefoonabonnementen. Indien er een goedkoop abonnement wordt afgesloten inclusief toestel, kan het zijn dat er een BKR-registratie wordt genoteerd. Indien het toestel duurder is dan 250 euro, wordt deze geregistreerd. Dat kan nadelen hebben, indien u bijvoorbeeld op korte termijn een lening wilt afsluiten of een hypotheek wilt aanvragen.

Gelukkig kunt u dit op meerdere manieren omzeilen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een sim only abonnement in combinatie met een los toestel. Ook kunt u ervoor kiezen om een goedkoop abonnement te kiezen in combinatie met een toestel met een waarde van minder dan 250 euro. Dan ontvangt u de registratie namelijk ook niet. Als laatste optie kunt u er ook voor kiezen om meer bij te betalen. Zo kunt u bijvoorbeeld alvast 250 euro bijbetalen voor het toestel, indien het toestel 500 euro kost. Dan heeft u nog 250 euro over, waardoor het niet wordt gezien als een lening door BKR.

Standaard 14 dagen bedenktijd

Voor iedere online of telefonische bestelling heeft u altijd nog 14 dagen bedenktijd. Dat geldt ook voor een goedkoop abonnement. Op het moment dat u de bevestiging ontvangt, heeft u nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn. Binnen deze termijn kunt u uw bestelling nog kosteloos annuleren. Het simkaartje dient echter nog wel in de originele verpakking te zitten. Indien u ook een telefoon hebt ontvangen, dient deze ook nog in de originele verpakking te zitten. Tevens dient u alle meegeleverde artikelen te retourneren, zoals bijvoorbeeld de handleiding en eventuele kabels en oordopjes.

Hulp nodig met het vinden van een goedkoop abonnement?

Bent u op zoek naar een goedkoop abonnement, maar heeft u nog enige hulp nodig met de vergelijkingstool? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze klantenservice is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Tijdens deze dagen helpen wij u uiteraard graag. Stuur uw vragen en/of opmerkingen bij voorkeur zo specifiek mogelijk door, zodat we u zo uitgebreid mogelijk kunnen helpen.