Vergelijk de beste gsm aanbiedingen op Gsmvergelijker.com


Consumenten verbruiken steeds meer data

Uit een bericht van de ACM is gebleken dat consumenten veel meer data verbruiken. Het verbruik is explosief gestegen. Wanneer we kijken naar de afgelopen jaren is de stijging zelfs 500%. In 2013 werd er nog niet zoveel data verbruikt zoals we dat nu doen. Providers bieden dan ook steeds meer data aan in een hogere capaciteit. Waar je als gebruiker eerst kon kiezen voor maximaal 2GB kun je nu zelfs bundels kiezen van 10GB,20Gb,50GB en zelfs 100GB.

Supersnel internet is belangrijk voor de consument

De belangrijkste optie voor een consument is toch wel dat zij sneller kunnen surfen op internet. Er worden filmpjes en video’s bekeken en daarvoor is toch meer data nodig. Daarop zag de ACM ook dat er steeds meer mobiele providers bijkwamen die niet een eigen netwerk hebben. De zogenoemde MVNO’s die geen eigen netwerk hebben maar gebruik maken van een ander netwerk. De MVNO’s kunnen dan ook scherpe aanbiedingen doen. Sim only abonnementen worden steeds meer gekozen, op die manier kan de consument besparen op zijn telefoonkosten. En de mobiele telefoons van tegenwoordig gaan langer mee.

Meer aansluitingen internet of things

Ook is er een toename in aansluitingen te vinden waar er aansluitingen zijn voor internet of things. Dit biedt verschillende mogelijkheden omdat niet alleen consumenten verbonden zijn met internet maar ook apparaten zoals een thermostaat,auto’s en koelkast. Op deze manier kunnen consumenten hun telefoon als afstandsbediening gebruiken. Internet of things zal in de toekomst alleen maar toenemen. We kunnen dan veel zaken op afstand bedienen met het behulp van internet. Denk daarbij aan energie besparen thuis zoals je thermostaat op afstand lager zetten. Onze auto’s kunnen communiceren via internet zoals navigeren naar de plaats van bestemming. Kom je met pech te zitten dan kun je via je auto hulp inroepen van de ANWB.

Sneller internet is de tegenwoordige norm

Vier jaar terug was het minder gebruikelijk om heel snel internet op je smartphone te hebben. Minder dan 10Mbps is er haast niet meer, we halen nu snelheden van 100 Mbps. Ook thuis internetten we het liefst snel. Daarin zijn ook voldoende abonnementen te vinden waar de klant kan kiezen voor super snel internet. Televisies kunnen ook gebruik maken van WiFi en dan is snel internet heel handig. Er worden veel Alles in 1 pakketten gekozen en daar zitten tegenwoordig vier producten in. Het zogenaamde vier-in-één pakket dat thuis internet bevat, televisie, vast bellen, en mobiel bellen. Deze zijn namelijk goedkoper dan wanneer er word gekozen voor alleen internet en tv.

Vergelijk aanbiedingen en bespaar

Toestellen met abonnement vergelijken kan op GSMvergelijker.com. Of je kunt nog toe met je huidige toestel dan kun je het beste sim only vergelijken. Besparen op je kosten voor abonnement en/of telefoon doe je door te kiezen voor de beste aanbiedingen.  Er is in ieder geval heel veel mogelijk wanneer je start met vergelijken. Wanneer je een matige surfer bent dan kun je toe met 3G internet. Maar surf je dagelijks en veel dan is 4G internet weer geschikter. Je kunt in de vergelijker aangeven wat jouw voorkeur heeft. Op die manier filter je de beste aanbiedingen bij elkaar.