Abonnementen vergelijken

Op zoek naar het voordeligste GSM abonnement? Start vandaag nog met GSM abonnementen vergelijken. Met behulp van onze handige vergelijkingstools kunt u gemakkelijk en snel het meest voordelige abonnement afsluiten. U kunt hierbij gebruik maken van de verschillende beschikbare filters. Zo kunt u het aanbod eenvoudig filteren op aantal minuten, hoeveelheid data, provider, contractduur of internetsnelheid.
mobiele tel

Waarom GSM abonnementen vergelijken?

GSM abonnementen vergelijken is een verstandig keuze. Doorgaans heeft u een contract voor één of twee jaar en de meeste mensen kiezen ervoor om een telefoon + abonnement af te sluiten. Als uw contractduur is verlopen, wordt uw contract omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Het tarief van uw contract blijft hetzelfde, wat in principe gek is aangezien u uw smartphone al volledig heeft afgelost. Daarom kunt u dan beter overstappen naar een nieuw abonnement en dus GSM abonnementen vergelijken. Daarnaast kan het veel geld besparen door te vergelijken. U bent wellicht niet op de hoogte van iedere provider en zeker niet van de verschillende acties van de verschillende providers. Daarom is het raadzaam om de verschillende abonnementen naast elkaar te leggen.

Hoeveel belt u?

Als u GSM abonnementen vergelijken gaat, is het raadzaam om te kijken naar hoeveelheid belminuten. Sommige mensen bellen eigenlijk nooit meer, maar kiezen er altijd voor om Whatsapp te gebruiken. Ook is het tegenwoordig mogelijk om te bellen via Whatsapp. Dit gaat dan niet van uw minutenbundel af, maar van uw databundel. Op die manier kunt u voordelig bellen en heeft u dus minder belminuten nodig. Toch zijn er ook nog voldoende mensen die wel gewoonweg bellen. Op die manier krijgt u immers snel iemand te pakken en kunt u sneller contact zoeken. Als u nog veel belt, is het raadzaam om ook voldoende belminuten te nemen in uw abonnement. Als u relatief weinig belt, kunt u ook kiezen voor weinig belminuten. Het is in principe nooit raadzaam om 0 belminuten te kiezen, omdat u dan forse belkosten betaalt indien u wel belt. In noodsituaties kan dat natuurlijk voorkomen. Kies daarom altijd voor minimaal 100 belminuten.

De hoeveelheid data

De smartphones op 4G verbruiken tegenwoordig meer data dan de smartphones op 3G. Alles wordt sneller geladen en dat kan in sommige gevallen ook meer data verbruiken. Als u bijvoorbeeld een filmpje opent op Facebook, wordt deze sneller geladen. Ook als u het dan niet helemaal afkijkt, is het al wel volledig geladen. Daarnaast gebruiken sommige smartphonegebruikers nauwelijks MB’s. Het kan zo zijn dat u gewoonweg niet veel op uw smartphone zit, maar het kan ook voorkomen dat u overal gratis kunt genieten van Wi-Fi. Zelfs auto’s zijn tegenwoordig voorzien van Wi-Fi. Datzelfde geldt voor metro’s en bussen. Op uw werk heeft u zeer waarschijnlijk ook Wi-Fi en ook thuis heeft u dat. Daarom kiezen mensen er soms voor om een minder uitgebreid datapakket te nemen. Bovendien kunt u mogelijk via uw provider vele extra’s krijgen. Als u Vodafone met Ziggo thuis combineert, krijgt u dubbele data. Datzelfde geldt voor KPN en Tele2. U kunt daar rekening mee houden als u GSM abonnementen vergelijken gaat. Bekijk welke acties welke provider precies heeft én welke provider u thuis heeft voor internet, televisie en telefonie.

GSM Abonnementen vergelijken

Kiezen voor een provider (optioneel)

Tijdens het vergelijken kunt u ook kiezen voor een bepaalde provider. Voelt u zich vertrouwd bij een bepaalde provider om de service óf om de extra’s? Dan kunt u van te voren al bekijken welke providers u graag wilt zien in het overzicht. In sommige gevallen kan het lonen om te kiezen voor een bepaalde aanbieder. Zo biedt Vodafone haar klanten dubbele data aan als zij thuis een Ziggo-abonnement hebben. Ook KPN en Tele2 hebben soortgelijke acties waar u van kunt profiteren, indien thuis een abonnement heeft van één van deze telecomproviders.

De juiste contractduur

Als u GSM abonnementen vergelijken gaat, kunt u kiezen uit verschillende contractduren. Doorgaans kiest u voor eenjarig of een tweejarig contract. Tegenwoordig is echter ook mogelijk om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract. In dat geval betaalt u vaak een eventueel toestel in één keer af bij uw telecomaanbieder. Het is dan ook in principe hetzelfde als een sim only abonnement. In de regel kiest men vaak voor een eenjarig of tweejarig contract. Een eenjarig contract is vaak prijziger, omdat u uw smartphone moet voldoen binnen dit tijdsbestek. Met een tweejarig contract wordt dit uitsmeert op twee jaren. Bent u van plan om volgend jaar weer te wisselen van smartphone? Dan kan het raadzaam zijn om te kiezen voor een eenjarig contract. Bent u zuinig op uw toestel en hoeft u uw smartphone niet jaarlijks te vernieuwen? In dat geval is een tweejarig contract ook voldoende.

Wat voor smartphone kiest u?

Er zijn ook nog talloze smartphones waar u uit kunt kiezen. Bent u Apple-fan of kiest u liever voor een Android-toestel, zoals Sony, Samsung of Huawai? De keuze is reuze! In het rechterrijtje van de vergelijkingstool staat een overzicht met de meest populaire smartphones van dit moment. Staat uw toekomstige smartphone hier niet tussen? In dat geval kunt u er ook voor kiezen om verder te zoeken tussen de verschillende merken. U kunt in dat geval eerst een merk selecteren, om vervolgens een model te selecteren. Vervolgens krijgt u direct een overzicht van de verschillende smartphone aanbiedingen. De vergelijkingstool toont alle verschillende providers met daarbij behorende abonnementen en extra’s. Ook staat er of u ook een eenmalig bedrag moet betalen bij het abonnement naar keuze.

Hulp nodig bij GSM abonnementen vergelijken?

Wilt u GSM abonnementen vergelijken, maar heeft u hier nog hulp bij nodig? Of heeft u andere vragen omtrent het afsluiten van een nieuw abonnement? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur. We geven altijd betrouwbaar en onafhankelijk advies op basis van uw persoonlijke situatie. Stuur uw vraag daarom zo specifiek mogelijk door, zodat we een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We zien uw vraag graag tegemoet!